USAs nest største programvareselskap etter Microsoft, Oracle, leverte bedre tall. Inntektene fra salget av selskapets hovedprodukt - databaser, løfter seg med 11 prosent. Skuffelsen kommer med salget av selskapets forretningssystemer - det står stille.
Omsetningen økte med 9 prosent til 2.5 milliarder dollar, og resultatet økte med 11 prosent til 635 millioner dollar, sammenlignet med tredje kvartal i fjor.
Både resultat og omsetning var omtrent som varslet og forventet, siden selskapet i desember spådde en inntekt per aksje på 11-12 cent.
Les også:
- [15.09.2004] Applikasjonssalget sviktet hos Oracle
Men inntektene fra salg av nye lisenser viste dårlig vekst. Justert for svekket dollar viste til lisenssalget av forretningssystemer en nedgang på fem prosent. Dette er dårlig nytt, siden salget av nye lisenser ofte ses på som en indikator for utviklingen i IT-markedet.
Investorene var skuffet over dette, og sendte Oracle-aksjen ned med 1,06 prosent i etterbørshandelen torsdag. Mye av fallet kan dog skyldes gårsdagens bombe-aksjon i Madrid i går som sendte ned hele aksjemarkedet.
Oracle kan likevel trøste seg med at selv om salget faller litt, gjør de det bedre enn konkurrenter som SAP og stjeler derfor relativt sett markedsandler.
Under presentasjonen understreket toppsjef Larry Ellison en uvanlig poeng som snur en dårlig nyhet til gode nyheter for kundene.
- Vår konsulentvirksomhet krymper - fordi vi har gjort det enklere å installere og innstille våre databaser.
Her i Norge er Oracle-sjef Hans Olav Hamran fornøyd.
- Utviklingen i Norge er på linje med utviklingen ellers i Europa. Vi opplever at markedet er i ferd med å ta seg sakte opp igjen både i privat og offentlig sektor, sier Hamran.
Fra kvartalstallene trekker han frem en salgsvekst på 986 prosent for RAC. RAC er Oracles teknologi for å koble rimeligere datamaskiner sammen til et større system - såkalt grid.
- På dette området er faktisk veksten i Norge enda høyere, og vi har nå mer enn 50 RAC installasjoner. Sammen med partnere som DIPS, har vi suksess i helsesektoren, der stadig flere sykehus velger å kjøre sine journalsystemer på RAC. Våre tre største universiteter har også konsolidert sine ERP-systemer på et Oracle RAC, sier Hamran.
Internasjonalt forventer Oracle en større vekst i neste kvartal. Oracle tror næringslivet kommer til å bruke mer penger på IT. Oracle-ledelsen venter et resultat i selskapets regnskapsmessige fjerde kvartal på 17-18 cent per aksje.