BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbyr bredbånd til grisgrendte strøk

Der «ingen skulle tru at nokon kunne bu», tilbyr Net-Partner bredbånd og IP-telefoni.

1. apr. 2004 - 14:23

Mens innbyggere i Oslo og omegn ofte må ta til takke med en enkel ADSL-tilkobling, kan innbyggere lengst vest på Norges Vestland nyte godt av «always on» symmetrisk høyhastighets bredbånd. Den såkalte SDSL-teknologien har like stor hastighet inn og ut og er gunstig for å sende og motta store datamengder.

Med fem timers reise til Bergen og tre timer til Ålesund, er det langt å levere ADSL, og Net-Partner ruster opp med eget konsept med langt større kapasitet.

– ADSL framfor SDSL blir som å sammenligne Lada med Mercedes, sier daglig leder Jørn Longva i Net-Partner.

I samarbeid med Bergen-selskapet DataGuard som står for installasjoner inn mot sentraler, og Telio som leverandør av gratis telefoni, jobber Net-Partner for å få inn nye bredbåndskunder.

All utbygging er gjort på eget inititativ uten støtte fra kommunen.

    Les også:

Måløy-bedriften ser først og fremst på sin egen kommune Vågsøy, og har allerede bygd ut 90 prosent av kommunen sammen med DataGuard. Sogn og Fjordane har kanskje den mest grisgrendte bebyggelse i hele Norge med totalt 110.000 innbyggere spredt over alle hauger hvorav 10.000 bor i Vågsøy.

– Vi ønsker å samle Vågsøy på nett og framstå som en attraktiv kommune. Derfor har vi gjort utbygging der folk ikke har trodd det var mulig. Nylig har vi lagt inn bredbånd til 77 husstander med IP-telefoni til et enormt lite sted her på Vågsøy, forteller Longva.

De 77 husstandene vil dra det hele i gang. Infrastrukturen bygger på kobberet fra Telenor.

Longva antyder rundt 200 bredbåndsbrukere i kommune. Med Telios IP-telefoni kan nye kunder lempe ut ISDN og ringe med gratis lokale tellerskritt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Schneider Electric lanserer Galaxy VXL UPS
Schneider Electric lanserer Galaxy VXL UPS

– Tenk deg en 64 kb/s ISDN linje som nå kan byttes ut til 512 kb/s SDSL-teknologi til omtrent den samme pris, sier Jørn Longva.

Han sammenligner månedsaviften på ISDN som er 249 kroner og tellerskritt anslått til rundt 500 kroner i måneden. Dette gir en kostnad på 749 kroner i måneden. Til sammenligning vil høyhastighetsbredbåndet som tilsvarer åtte ganger ISDN-linjen med like stor hastighet begge veier og gratis tellerskritt koste 758 kroner i måneden.

En 2 Mb/s bredbåndslinje som tilsvarer 64 ISDN-linjer har en kostnad på 999 kroner i måneden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.