RESULTATERFINANS

Chess vil ut i verden med Telenor

Chess-sjef Idar Vollvik vil ta mobilselskapet ut i verden. Det vil han gjøre ved å fri til Telenor.

Mobilselskapet Chess er i skuddet. Selskapet går med overskudd, og antall kunder øker stadig. Selskapet etablerte seg nylig i Sverige. Nå vil Chess-sjef Idar Vollvik ta med mobilsuksessen til andre deler av verden. Det vil han gjøre i samarbeid med Telenor.

– Jeg er veldig lysten på å få Chess ut i verden. Det er ganske naturlig for oss å samarbeide med Telenor i utlandet når vi har så godt kundeforhold i Norge. Da er det interessant for oss å se hva vi kan gjøre i andre markeder sammen med dem.

Det er i første rekke markeder hvor Telenor allerede er etablert som er aktuelle, som Øst-Europa, Russland og Østen. Men også land i Vest-Europa kan være mulig å forsøke å gå inn i, forteller han.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

Hva sier Telenor?

– Telenor er veldig interessert i dette. De har på egne vegne forsøkt på satsinger som de ikke har vært overlykkelige med. De har en viss respekt for hva vi gjør, og har forståelse for at suksessen til Chess handler mye om kulturen i selskapet.

Telenor kan ha interesse av å legge forholdene til rette for Chess. I dag opererer Chess som tjenestetilbyder («service provider») i Telenors nett, hvor selskapet leier kapasitet. Telenor henter ut rundt 70 prosent av inntektene som Chess genererer.

– Telenor er veldig happy i Norge. De har jo rundt 70 prosent av inntektene våre. Vi klarer jo så vidt å drive butikk på det. Vi kan klare å gjøre det samme også i andre markeder, sier Vollvik.

I fjor fikk selskapet et overskudd før skatt på 28 millioner kroner av en omsetning på 280 millioner kroner. Selskapet har i løpet av få år bygget opp en kundebase fra nesten null til 140 000 kunder.

    Les også:

Telenor eier mobilselskaper i land som Malaysia, Bangladesh og snart Pakistan. I Europa har Telenor hel- eller deleide selskaper i blant annet Ungarn og Russland.

Vollvik peker også på vesteuropeiske land, som tradisjonelt regnes for å være tunge å etablere seg i. Det er særlig Storbritannia og Tyskland som er aktuelle. Vollvik forteller at myndighetene i Storbritannia er misfornøyd med konkurransen.

I Tyskland har Vollvik og Chess foretatt en inngående studie av mobilselskapet Debitel, for å studere mulighetene for å etablere seg der, forteller han.

For å klare å etablere seg i utlandet vil Vollvik og Chess være avhengig av hjelp fra partnere som kan stille opp penger og gode råd.

– Vi har kommet til at vi trenger hjelp til internasjonaliseringen. Det kan være en finansiell aktør som får ta del i oppturen/risikoen, men som også får en rolle i selskapet. Det bør jo være noen med eksisterende relasjoner med utlandet, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.