Den britiske programvareleverandøren AppSense ble etablert i 1999 og har siden vokst til 80 ansatte. Spesialiteten er programvare for større ytelse, pålitelighet og sikkerhet i miljøer med Citrix eller Windows Terminal Server. Kundekretsen teller blant annet Deutsche Bank, British Telecom, EDS og CSC. Norsk distributør er Commaxx.
– Vi doblet omsetningen i fjor, og regner med å gjøre det samme i år også, forteller salgsansvarlig for Nord-Europa Tony Clarke til digi.no. – Vi har opprettet kontorer i Tyskland, Holland, USA og Australia, og har arbeidet i Sverige og Danmark de siste tolv månedene. Responsen der har gjort det naturlig å gå videre til Norge.
AppSense har allerede brukere i Norge, blant annet advokatfirmaet Thommessen Krefting Greve Lund med 230 brukere fordelt på Oslo, Bergen og Brussel. Selskapet kjører kontorapplikasjoner, dokumenthåndtering og regnskap i et serversentrert miljø, og sier de har brukt AppSense til å tette igjen de siste mulighetene for virus til å slippe inn i nettet, og til å gi bedre stabilitet, produktivitet og ytelse.
– Produktene vi leverer, sikter på å gjøre serverbaserte miljøer mest mulig effektive. Referansekunder har kunnet øke brukertallet på sine servere med 40 prosent, uten endringer i maskinvaren. Vår største kunde bruker oss i et nettverk med 10.000 klienter.
Hovedproduktet er en pakke, Performance Suite, med fire applikasjoner som også kan leveres enkeltvis:
Optimizer er et verktøy for å effektivisere bruken av disk og virtuelt minne, og er det fra AppSense som har mest å si for den samlede ytelsesøkningen.
Performance Manager brukes til å hindre en server fra å bli kapret av en bruker som ellers ville blitt tildelt hele serverens regnekapasitet.
– Poenget er at programmer som Excel ikke er beregnet på å dele en CPU med andre applikasjoner. Den som setter i gang en større beregning eller sortering, vil kapre hele serverens regnekraft, og de andre brukerne opplever at deres regneark går i stå, forklarer Clarke. – Vi regulerer dette med et sett med parameterbaserte regler som er enkle å implementere og som sørger for at ingen enkeltbruker kan få mer enn en viss andel av CPU-kraften. Verktøyet kan også brukes til å fordele belastninger mellom flere CPU-er i samme server.
Application Manager er AppSense-verktøyet som framheves spesielt av advokatfirmaet Thommessen Krefting Greve Lund. Det hindrer kjøring av ethvert program som ikke er registrert av en «betrodd eier».
– Det innebærer at ingen brukere kan laste ned spill eller andre uønskede applikasjoner på nettet. Verktøyet hindrer også virus fra å kjøre, og utgjør et viktig supplement til vanlig antivirus i miljøer der man ønsker å helgardere seg mot kjøring av ondsinnet kode.
Den siste bestanddelen i AppSense-suiten er Server Based Toolkit, en samling av tolv verktøy som gir systemadministrator større kontroll over den funksjonaliteten som disponeres av brukeren.
– Man kan blant annet forenkle påloggingsprosedyrer, og fjerne tilgang til funksjoner fra gitte applikasjoner som det er uhensiktsmessig å la brukerne beholde.
Hele pakken selges til 3495 euro, altså i underkant av 30.000 kroner, per server.
– Med en typisk to CPU-server, vil brukertallet kunne økes fra opptil 50 til opptil 70 med denne pakken. Det innebærer at investeringen vil bli inntjent i løpet av forholdsvis kort tid.
På nettstedet til AppSense er det lagt ut en egen lønnsomhetskalkulator – «ROI Calculator» – laget av en uavhengig konsulent.
Les også:
- [03.11.2008] Også virtuelle pc-er kan være personlige
- [02.11.2004] Commaxx-samarbeid med HP Norge
- [07.06.2004] Først ute med Linux på PC i Norge
- [04.05.2004] Softricity vinner tilhengere i norske konsulenthus
- [23.04.2004] Citrix fram 12,4 prosent
- [02.04.2004] Rekordpåmelding til tynnklient-arrangement