Fredag kunngjorde styret i PeopleSoft at de har gitt toppsjef Craig Conway sparken og erstattet ham med David Duffield, selskapets styreformann. Duffield grunnla selskapet i 1987 og fungerte som toppsjef fram til 1999, da Craig Conway ble hentet inn for å rette opp sviktende omsetning og produktkvalitet. Duffield ble tildelt rollen som styreformann og gikk inn i noe amerikanske medier beskriver som «halvveis pensjonisttilværelse».
Den uttalte begrunnelsen for å sparke Conway og bringe Duffield tilbake fra kulden, er «manglende tillit» til Conway. Det ble videre presisert at det ikke er oppdaget noen form for regnskapsmessig eller annen uregelmessighet som hefter ved Conways person, og at byttet av toppsjef heller ikke innebærer noen endring i styrets motstand mot Oracles tilbud om å kjøpe PeopleSoft.
Markedet fester ikke lit til den siste påstanden. Da det ble kjent at Conway ikke lenger leder PeopleSoft, spratt aksjekursen opp 15 prosent, nesten tre dollar, til 22,83 dollar. Det er første gang siden månedsskiftet mars–april at kursen har vært over det gjeldende budet fra Oracle på 21 dollar per aksje. Selv om Duffield uttaler at han er innstilt på å være sjef «på lang sikt», tolkes hans gjeninntreden dit hen at selskapet er i ferd med å resignere, og at taktikken nå er å få Oracle til å betale mest mulig.
Flere andre faktorer peker i samme retning. USAs justisdepartement kunngjorde fredag at det ikke vil anke kjennelsen som avviste dets innvendinger mot oppkjøpet. Ifølge Wall Street Journal tolkes signaler fra EU-kommisjonen at heller ikke den vil motsette seg at Oracle kjøper PeopleSoft. På fredag kunngjorde PeopleSoft nye forventninger til lisenssalget i inneværende (tredje) kvartal: 150 millioner dollar, mot 160,5 millioner i samme kvartal i fjor. En undersøkelse fra Morgan Stanley bekrefter laber markedsinteresse for PeopleSofts produkter, og sjenerøse tilbud har ikke maktet å hindre nøkkelpersonell fra å forlate selskapet.
Dessuten er Duffield selv PeopleSofts største aksjonær. Med 23 millioner aksjer vil han kunne innkassere 3,3 milliarder kroner med Oracles aktuelle bud på 21 dollar per aksje.