FORBRUKERTEKNOLOGI

Nordmenn satser på IP-telefoni i Europa

Norskeide Nordicom Europe tilbyr nå IP-telefonitjenester til internasjonale brukere.

Harald BrombachHarald BrombachJournalist
16. nov. 2004 - 11:22

Nordicom Europe lanserte fredag i forrige uke en internasjonal tjeneste for bredbåndstelefoni. Selskapet, som holder til i Barcelona, er norskeid.

For å benytte tjenesten må brukerne kjøpe en spesiell bredbåndstelefon, vPhone, til 695 kroner. Denne knyttes til USB-porten på en PC med Internett-tilknytning, som sammen med medfølgende programvare skal gi brukerne full tilgang til å ringe. Samtaler til andre enn selskapets vPhone-brukere, koster penger. Dette forhåndsbetales til en konto ved hjelp av kredittkort.

Brukerne kan fritt ta med seg PC-en og telefonen på reise. Den kan benyttes overalt hvor tilstrekkelig Internett-aksess kan tilbys.

Det er ingen fastavgifter knyttet til tjenesten. Samtaler mellom vPhone-brukerne er gratis.

Prisen på tellerskrittene, som er listet på denne siden, ser ut til å være mest fordelaktige for samtaler til litt fjernere strøk, blant annet kommer Buenos Aires i Argentina, Hong Kong, samt Moskva og St. Petersburg i Russland godt ut med minuttpriser på under 2 amerikanske cent i minuttet.

Å ringe til fasttelefoniabonnenter i Norge er ikke like billig. Dette koster 0,0564 dollar per minutt. Prisen for å ringe til norske mobiltelefoner er 0,2426 dollar per minutt.

Brukere med familie eller bekjente i Danmark vil derimot kunne glede seg over en minuttpris på 0,0216 dollar til fasttelefon. Dette tilsvarer for tiden 13,5 øre i minuttet.

Administrerende direktør i Nordicom Europe, Trond Urdahl, forteller til digi.no at samtalene sendes via egne, kontrollerte gateway'er og et privat nettverk, noe som skal sikre kvaliteten på samtalene.

    Les også:

Urdahl sier at selskapet henvender seg til kunder som ønsker å prøve ut IP-telefoni uten å binde seg for mye. Bortsett fra den innledende investeringen i vPhone, er det ingenting som binder kundene til tjenesten. Urdahl innrømmer at tjenesten ikke er ment som noen erstatning til for eksempel fasttelefoni, men som et kompliment.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

- Brukerne bør for eksempel ikke benytte tjenesten for å ringe til nødtelefoner, sier Urdahl.

Etter det digi.no forstår, er ikke samtalene krypterte på noe vis. Tjenesten kan derfor i teorien avlyttes i de delene av forbindelsen som skjer over vanlig Internett.

- Brukerne bør nok kanskje ikke snakke om statshemmeligheter via tjenesten, sier Urdahl.

Allerede har selskapet blant annet fått en del kunder i Spania med slektninger i Latin- og Sør-Amerika.

- De benytter vPhone for å kunne ringe gratis til sine slektninger Sør-Amerika, forteller Urdahl.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.