Når man er på reise i et annet land tar teleselskapene seg godt betalt når du mottar en samtale eller ringer opp fra din mobil. Dette har gitt mange en sjokkregning og Europakommisjonen ville ha en slutt på denne overprisingen innen EU-landene.
Det vil ikke teletilsynene i EU. European Regulators Group består av de 25 nasjonale teletilsynene i EU og de sier at Europakommisjonens plan om å kutte 40 prosent av avgiften kan få uante konsekvenser. De vil heller regulere avgiften som operatørene tar når de fakturerer hverandre for å videreformidle internasjonale samtaler.
- Vi deler Europakommisjonens ønske om at prisene skal fortsette å falle, men vi tror fortsatt at det best kan oppnås gjennom regulering av utleieprisene for telenettene, sier Kip Meek, styreformann i gruppen til Wall Street Journal.
Europeiske teleoperatører sliter med tregere vekst og tøffere konkurranse og inntektene fra samtaler i utlandet er store. De mobiliserer nå for en massiv lobbyvirksomhet for å unngå at samtaler i utlandet skal prises på samme nivå som innenlandssamtaler. De hevder at en slik prising vil føre til høyere pris på innenlandssamtaler.
For å demme opp mot Europakommisjonens krav om streng regulering av prisene har de to europeiske telegigantene Vodaphone og Deutche telecoms T-Mobile annonsert at de nå senker prisene, men det er ikke like mye som kommisjonen ønsker.