KARRIERE

Mange SBS-ansatte kan ende i Forsvaret

Forsvaret vil ha kontroll over IT-driften selv, og skal ha 100 nye hoder hvorav flere kan komme fra SBS.

Siemens Business Services (SBS) har vært ansvarlig for drift, vedlikehold og oppgraderinger av Forsvarets basisplattform (FISBasis) gjennom en femårsavtale som utløp 30. juni i år. Skandalen og medieoppstyret rundt SBS det siste året kan ha bidratt til at Forsvaret nå vil ha mer kontroll over IT-oppgavene.

Generalmajor Trond R. Karlsen i FLO IKT (FLO står for Forsvarets logistikkorganisasjon), fortalte til digi.no for et par uker siden at Forsvaret i sterkere grad ønsker å håndtere IT-oppgavene selv. Siemens-avtalen er forlenget til ut året, og deretter tar Forsvaret over.

    Les også:

Nå går Forsvaret ut og søker både etter ny IKT-direktør og opptil 100 nye hoder som skal integreres i IT-driftsavdelingen på Kolsås. Organisasjonen som SBS bruker til dagens drift består av rundt 100 personer.

Men det skal holde hardt i dagens arbeidsmarked som så og si er støvsuget for IT-folk å finne 100 kompetente hoder.

Det er derfor svært sannsynlig at mange av de «nye» IT-folkene vil komme fra SBS.

De har både kompetanse på IT, og ikke minst erfaring og kjennskap til Forsvarets basisplattform og rutiner.

– Forsvaret har utlyst jobber, og det vil være naturlig at de får en del søknader fra oss, sier administrerende direktør Ove Guttormsen i SBS til digi.no.

Han er ellers svært ordknapp og er redd for å si noe som kan bedra til mer usikkerhet.

Han forsikrer at de ansatte vil bli ivaretatt, og at SBS uansett vil gjøre tiltak for at de skal få tilsvarende jobber enten i eller utenfor konsernet.

Guttormsen forteller at de er tett dialog med FLO IKT om avviklingen av IT-kontrakten.

Det er heller ikke mye generalmajor Trond R. Karlsen vil røpe til digi.no, annet enn at han tror det er flere SBS-ansatte som har søkt IT-jobber i Forsvaret.

IT-driftsavdelingen vil være på Kolsås med en stab på rundt 400 mennesker. Dagens avtale med Siemens gjelder drift av Forsvarets plattform som er gradert med sikkerhetsnivået begrenset. I tillegg har forsvaret tre forskjellige plattformer som er gradert som hemmelig.

På dette sikkerhetsnivået kan ikke tjenesten settes ut til private aktører. Nå skal de samles til en felles plattform under Forsvaret nye driftsorganisasjon.

IT-driftsavdelingen på Kolsås vil uansett bare være en liten del av en stor IT-bedrift i Forsvaret. I 2002 slo Forsvaret sammen alle tele- og datatjenestene i egen avdeling, FLO IKT, som i dag har 1100 årsverk. Disse er spredt rundt omkring i landet. Forsvaret har cirka 17 000 brukere.

Det er bare en håndfull aktører, blant annet Telenor, EDB, Ergogroup, IBM og Accenture, med et tilsvarende antall IT-ansatte i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
4 fordeler med å bruke Tekjobb til rekruttering
Les mer
4 fordeler med å bruke Tekjobb til rekruttering
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra