Forbrukerombudet krever at Apple åpner opp sin nettbutikk for andre medieavspillere, og ikke bare Apples egen iPod-spillere. Kunder som i dag kjøper musikk på iTunes ikke spille denne av på musikkspillere fra for eksempel Creative.
I tillegg krever ombudet at Apple fjerner sine muligheter til å endre rettigheter på musikk de har allerede solgt.
Forbrukerombudet fikk i sommer et krast svar tilbake fra Apple som stort sett avviste de fleste kravene.
Siden da har de nordiske forbrukerombudsmyndighetene fra Norge, Sverige, Danmark og Finland hatt jevnlige møter sammen med Apple for å forhandle fram en løsning.
Jurist Lars Helgesen i Forbrukerombudet sier til digi.no at de nå håper på en enighet.
- Vi jobber med å se forskjellige løsninger og skal sammenfatte dette i et brev til iTunes som vi håper blir et fornuftig alternativ, sier han til digi.no.
Dersom det fortsatt blir store sprik, må saken inn til Markedsrådet. Noe av konflikten har fram til nå vært at iTunes reguleres av engelsk lov. Forbrukerombudet mener at ettersom tjensten fritt markedsføres mot norske forbrukere, bør også tjenesten reguleres av norsk lov.
- Vi skal ikke være steile på at den skal underlegges norsk lov, dersom vi kan bli enige på noen vesentlige felter, sier Helgesen.
Han medgir at DRM-spørsmålet er det som spriker mest.
Forbrukerombudet mener at spørsmålet rundt DRM er urimelig og i strid med norsk lov og dermed må prøves for retten dersom partene ikke blir enige.
Det norske forbrukerombudet får full støtte fra Sverige, Danmark og Finland. Island har ennå ikke iTunes.
Noen av punktene har Forbrukerombudet allerede kommet til enighet med iTunes om, blant annet at kjøpsvilkår ikke skal kunne endres for allerede gjennomførte kjøp, men kun for fremtidige kjøp.