KARRIERE

IBM omskolerer egne og nye ansatte til SAP

IBM skal omskolere etablerte konsulenter for å dekke et marked som skriker etter SAP-folk.

20. feb. 2007 - 08:38

SAP-konsulenter er blant IT-bransjens lønnsadel. Etterspørselen etter konsulenter med SAP-kompetanse er langt større enn tilbudet. Det presser timeprisen i været og lønningene følger etter.

Nå tar IBM konsekvensen av den store mangelen på SAP-ressurser gjennom å dra i gang et omskoleringsporgram.

- Vi har trukket konklusjonen at markedet etterspør langt flere SAP-konsulenter enn det som er tilgjengelig i markedet. IBM tar derfor ansvaret for å trene opp nye SAP-konsulenter, sier Morten Andreas Meyer, til digi.no.

IBM ser for seg å omskolere inntill 100 personer. De vil først sendes på kurs og deretter vil de sendes ut på fakturerbare oppdrag under veilledning av senior ressurser i IBM-systemet.

- Vi sender de på en fem ukers bootcamp. Deretter sendes de ut på oppdrag sammen med senior konsulenter. IBM er heldig. Vi har de råeste SAP-oppdragene i Norge, sier Meyer.

Han trekker frem store avtaler med Statoil, Yara og Forsvaret som eksempler på slike oppdrag som de omskolerte konsulentene vil få bryne seg på.

Man kan lære mye på fem uker, men det er langt fra nok til å bli en dyktig konsulent med et slikt intensivkurs alene. IBM satser derfor ikke på å rekruttere nyutdannede kandidater, men retter seg isteden mot etablerte arbeidstagere med erfaring fra andre relaterte områder.

- Vi har flere målgrupper. En viktig gruppe er konsulenter innenfor andre ERP-løsninger enn SAP. Andre målgrupper er SAP-superbrukere, forretningskonsulenter og prosessforbedringskonsulenter som vil spesialisere seg, samt IBMere som kan tenke seg en annen karriere, sier Meyer til digi.no.

Kjennetegnet for de som IBM ønsker å omskolere til SAP-konsulenter, er at de forstår sammenhengen mellom teknologi og forretninger.

Markedet for arbeidstagere med SAP-kompetanse er særdeles godt for tiden. Det kan gjøre det fristende for noen å hoppe videre til en ny jobb så fort de har fått opplæring og litt praksis. IBM er klar over problemstillingen og Meyer sier at de har diskutert bindingstid, men at det ikke nødvendigvis vil være den beste løsningen i alle tilfeller.

- Vi diskuterer litt om rundt rammen rundt det. Det kan være en løsning for noen, sier Meyer.

Han tror at det i utgangspunktet vil være mer fornuftig å legge tilrette for de ansatte gjennom å sørge for at de er fornøyde med lønningene, jobben og arbeidsoppgavene.

- Det er en kombinasjon av gode betingelser, det å få jobbe med de mest krevende kundene og de faglig sett mest krevende oppdragene, sier Meyer til digi.no.

Selv om mange konsulenter gjennom dette omskoleringsprogrammet skal ha full lønn i en kostbar opplæringsperiode der konsulentene ikke får fakturert, er ikke IBM så bekymret for kostnadene.

- Dette er en investering vi får rask avkastning på, tror Meyer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.