KARRIERE

Utrolig lønnsnivå for SAP-konsulenter

Bo Hjort Christensen, ERP-ekspert og studierektor på BI, forteller om skyhøye lønninger som SAP-konsulent.

digi.no har lenge skrevet om den desperate jakten etter SAP-konsulenter som har pågått over flere år.

Det antas at det i dag er rundt 300 til 400 SAP-konsulenter i markedet. I tillegg trenger Microsoft og Oracle folk til sine forretningskritiske ERP-løsninger.

Og behovet ser på ingen måte ut til å avta. Mange bedrifter sitter i dag med versjoner som kan være både seks og syv år gamle, og som må oppgraderes.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

– Dette kan være oppgraderinger som både er kostbare og ekstremt ressurskrevende, forteller studierektor Bo Hjort Christensen ved Handelshøyskolen BI til digi.no.

I jakten etter SAP-konsulenter, har blant annet konsulentselskapet Accenture fortalt at de reiser helt til den andre enden av kloden og henter inn folk fra universiteter i Australia.

IBM varsler at de selv skal utdanne opptil 100 SAP-konsulenter.

Bo Hjort Christensen er studieleder på BI og driver konferansen «Moderne Økonomisystemer» i samarbeid med Siviløkonom-foreningen. Dette har gjort han til Norges ledende analytiker på forretningssystemer (ERP).

Han er også ansvarlig for bachelorstudentene ved BI på fagområdet økonomi og IT-ledelse. De som utdannes her er som skreddersydd til oppgaven som nettopp SAP-konsulent.

Men til tross for skyhøye lønninger og trygge utsikter til både en sikker og spennende jobb, sliter også BI med glisne lokaler.

digi.no har tidligere skrevet at en SAP-konsulent kan tjene 700.000, men dette er nesten i det laveste sjiktet, poengterer Hjort Christensen. Lønningene er i dag nemlig svært presset, og begynner fra 500.000 og opp til halvannen million kroner.

– Det er ikke uvanlig at en senior konsulent med gode resultater kan tjene over en million i året, sier Hjort Christensen til digi.no.

Han synes det både er trist og forunderlig at ikke flere ungdom velger IT som sitt studievalg. Mens det på bachelorstudiet i dag bare er mellom 30 til 40 studenter, var det i toppåret 1999 nesten 200 som studerte IT på BI.

– Det vokser seg sakte oppover fra mellom 20 til 30 i 2003, men det er fortsatt merkelig få som velger denne retningen, framholder han.

Til sammenligning er det 300 studenter som tar bachelor på eiendomsmegling, en bransje som etter Hjort Christensens mening er en langt mer konjunkturavhengig og sårbar.

Mange BI-studenter ender som ERP-konsulenter, men holder på kanskje bare noen få år, før de ender som løsningsarkitekt hvor de kan få overblikk over hele forretningsområdet. Ifølge Hjort Christensen er det å være en ERP-konsulent svært krevende, med mye knatting og mange elementer å holde orden på.

– Det er langt vanskeligere enn å spille sjakk for det er mange elementer å holde orden på, sier han.

IT vil være en veldig trygg bransje å satse på, der det hele tiden vil vokse fram nye behov. Hjort Christensen mener dette spesielt gjelder innen ERP-verdenen som vil kreve ferdigheter på analyseverktøy, forretningsforståelse med tilpasset programvare (business intelligence), utvidet CRM, samhandling mellom bedrifter i næringskjeden, elektronisk innkjøp og dokumenthåndtering.

I tillegg vil det tvinge seg fram ny type løsningsarkitektur som SOA (tjenesteorientert arkitektur), som vil være en ny måte å håndtere forretningsmarkedet på.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Schneider Electric lanserer Galaxy VXL UPS
Schneider Electric lanserer Galaxy VXL UPS

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.