RESULTATERFINANS

MySQL skal børsnoteres for å vinne nye kunder

Oracle prøvde å kjøpe MySQL i fjor, men de sa nei og nå forbereder MySQL børsnotering.

26. apr. 2007 - 10:40

Svenske MySQL leverer en av verdens mest brukte databaser. Den posisjonen har de blant annet fått fordi databasen kan benyttes fritt av alle som ønsker det.

MySQL er en av de mest kjente selskapene som satser på åpen kildekode. De er endel av LAMP-kombinasjonen sammen med Linux, Apache og programmeringsspråket PHP. Det har gitt de en voldsom utbredelse i Linux og åpen kildekode-miljøene.

Nå er ikke MySQL den eneste databasen som deles ut under en åpen kildekode-lisensiering. Andre databaser som PostgreSQL, Ingres og EnterpriseDB gjør også det, men det er MySQL som er mest kjent i markedet.

I 2002 omsatte selskapet for 6,5 millioner dollar, og det hadde økt til 34 millioner i 2005. Ifjor passerte MySQL 50 millioner dollar i årlig omsetning, og det er nok til at de nå føler seg klare for å bli et børsnotert selskap.

- Overskudd er ikke et mål på dette stadiet, men vi brenner heller ikke penger. Vi varierer mellom å gå med litt overskudd eller litt underskudd, sier Marten Mickos, administrerende direktør i MySQL, til CNet News.

MySQL kan bli en trussel mot de etablerte databaseselskapene, og Mickos forteller at Oracle prøvde å kjøpe selskapet i fjor. De takket nei, og går nå for børsnotering isteden.

MySQL har tatt seg god tid og de har rådført seg med andre teknologiselskaper som har vært gjennom en børsnotering.

- Vi ble rådet til å vente så lenge som mulig, da det er hardt å være et børsnotert selskap, sier Mickos til CNet News.

Når de nå allikevel forbereder seg på børsnotering, er det for å komme et viktig skritt videre.

- Det fjerner noen av grunnene til at noen potensielle kunder ikke kjøper av oss. Konservative kunder vil kjøpe av børsnoterte selskaper. Dessuten gir det oss muligheten til å gjøre oppkjøp, sier Mickos til CNet News.

Det er fortsatt ikke helt klart når MySQL vil børsnoteres.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.