Klimagass er blitt en så kraftig trussel at statsminister Jens Stoltenberg vil ha 30 prosent utslippskutt innen 2020.
For å nå målet, må også næringslivet forplikte seg.
I går inviterte Tandberg næringsliv, ideelle organisasjoner og presse til en såkalt Grønn Dag, der fokus var hvordan organisasjoner og bedrifter kan ta et sosialt og miljøvennlig ansvar.
Blant de inviterte bedriftene var TrygVesta som sammen med Tandberg er blant 12 bedrifter som foreløpig har forpliktet seg til Miljøverndepartementet Klimaløfte-kampanje.
Tandberg har forpliktet seg til å følge opp nasjonale klimamål ved å ha klimahandlingsplaner og -regnskap i egen virksomhet, øke kunnskapen om klima og å gjennomføre tiltak i egen virksomhet.
Ironisk nok kan nettopp klimakrisen bli et svært godt salgsargument og inntekstkilde for Tandberg. En rapport fra miljøvernorganisasjonen WWF, (World Wide Fund for Nature) framhever nemlig videokonferanser som et viktig IT-verktøy for å redusere klimautslipp.
Forsikringsselskapet TrygVesta har allerede tatt solide grep og hevder å ha redusert CO2-utslipp med 525 tonn ved å kutte ned på flyreiser. Samtidig sparer selskapet 18 millioner kroner på å erstatte flyreiser med bruk av videokonferanseutstyr fra Tandberg.
På videokonferanse fra Washington DC ønsket Tandberg-sjef Fredrik Halvorsen forsamlingen velkommen. Tandberg vil være en naturlig bidragsyter ved å redusere antall forretningsreiser både som internasjonal bedrift og for globale kunder.
Av andre miljøtiltak har Tandberg byttet leverandør for avfallstjenester for å sikre miljøvennlig avfallshåndtering og har installert energi reduserende utstyr i kontorer. I tillegg jobber selskapet aktivt med miljø i holdninger.
Ansatte jobber hjemmefra en eller flere dager i uken, reisevirksomheten har blitt redusert og det er blitt kjøpt et antall elektriske biler for bruk av ansatte. På alle kontorer har Tandberg egne interne «miljøministre» som hjelper til med lokalt fokus på miljøspørsmål. På USA kontoret er Tandberg en av få bedrifter i nærområdet som resirkulerer flasker – selv om man ennå ikke har noen panteordning i nærområdet.