Google Earth er et program fra Google for Windows, Linux og Mac OS X som gjør det mulig å navigere i satellittbilder fra hele jordkloden, samt å få masse tilleggsinformasjon om det man ser fra ulike kilder.
I dag annonserte Google et utvidelse av som gjør at brukerne kan studere verdensrommet på en lignende måte.
Ved å laste ned den nyeste utgaven av Google Earth får man et valg i View-menyen som heter "Switch to Sky".
Da får man tilgang til en verden bestående av omtrent 100 millioner individuelle stjerner og 200 millioner galakser. Brukergrensesnittet er forøvrig det samme som ved den Jord-baserte visningen og tillater zooming, søk, lagring av "My Places" og valg av ulike bildelag. De fleste objektene er klikkbare, slik at man får tilgang til mer informasjon om det man ser.
I første omgang inkluderer Sky-funksjonaliteten sju lag. Disse viser henholdsvis stjernebilder, himmellegemer synlige enten med det blotte øyet eller små teleskoper, høyoppløste bilder tatt med Hubble Space Telescope, planetene og deres posisjoner på himmelen og animasoner av måneposisjoner og månefaser.
I tillegg åpner et lag for at brukerne kan dra på virtuelle rundreiser gjennom ulike typer galakser, mens et annet skal ta brukeren med på en reise gjennom de ulike nivåene i en stjernes livssyklus.
Informasjon om Neptun
Sky-funksjonaliteten er utviklet av Google-utviklere i Pittsburgh og tar i bruk bilder fra flere ulike leverandører, inkludert Space Telescope Science Institute (STScI), Sloan Digital Sky Survey (SDSS), Digtal Sky Survey Consortium (DSSC), Cal Tech’s Palomar Observatory, the United Kingdom Astronomy Technology Centre (UK ATC) og Anglo-Australian Observatory (AAO).
Andromeda-galaksen
Den nyeste utgaven av Google Earth kan lastes ned fra denne siden.
Nå er det ikke slik at Sky-funksjonaliteten i Google Earth er noe unikt. Det finnes en rekke lignende produkter, både kommersielle og gratis. Imaginovas Starry Night er blant de mer kjente, mens Stellarium er et gratis og åpen kildekodebasert program som gir tilgang til mer enn 210 millioner stjerner.