Rettighetsorganisasjonen Electronic Frontier Foundation (EFF) skriver i en fersk rapport at visse Internett-leverandører har begynt å gripe inn i brukernes nettbruk ved å sprøyte inn forfalskede pakker, da som ser ut til å komme fra den motsatte enden av forbindelsen, men som egentlig settes inn av Internett-leverandøren som befinner seg i midten.
En slik metode vil kunne brukes til å blokkere eller begrense brukerens tilgang og trafikk via visse protokoller. Fildeling er et typisk område hvor slike metoder kan tas i bruk, men metodene skiller ikke mellom lovlig og ulovlig fildeling.
Det er uklart om norske Internett-leverandører gjør dette, men EFF-rapporter beskriver en metode hvor nettkundene selv kan teste dette. Dette gjøres ganske enkelt ved å sammenligne data som sendes ut fra én ende med data som mottas i den andre enden av forbindelsen.

%25201%2520(1)%2520(1).png)
Det er verktøyet Wireshark, som er tilgjengelig for mange operativsystemer, som benyttes til dette. Det kreves at brukeren har direkte forbindelse med Internett slik at IP-adressen til maskinen som benyttes er den samme som er synlig på nettet.
Oppsettet og hvordan testen utføres finnes i dette dokumentet.
EFF har selv brukt metoden for å bevise at den amerikanske nettleverandøren Comcast benytter slike metoder, noe EFF mener bryter med prinsippene om nettnøytralitet som er gjengitt i de amerikanske telemyndighetens (Federal Communications Commission) Internet Policy Statement.
Ifølge Ars Technica hevder Comcast på sin side at selv om selskapet benytter løsninger for å prioritere trafikk (trafic shaping), er ikke denne rettet mot spesifikke protokoller eller teknologier.