KARRIERE

Ikke bekymret for at Fast-ansatte slutter

Selv om opsjonene innløses ved oppkjøp, tror verken Microsoft eller Fast på masseflukt fra selskapet.

11. jan. 2008 - 12:00

Det kom som en stor overaskelse da Fast tirsdag denne uken i en børsmelding fortalte at Microsoft har lagt inn et bud på selskapet, og at det med all sannsynlighet går igjennom.

Styret og nøkkelaksjonærer har forhåndsakseptert budet, og selv om en aksjepris på 19 kroner var lavere enn selskapets toppnotering i fjor, var det markant høyere enn aksjekursen i forrige uke.

Det vil ta litt tid før kjøpet blir endelig avklart, men allerede nå har spekulasjonene startet om hvorvidt de ansatte blir med videre. Noen satte tidligere denne uken ut et rykte om at det skulle ha blitt sendt ut en epost til mange av de ansatte om at stillingene deres ble vurdert. Det ble raskt avfeid som tull og tøys av Fasts informasjonssjef, Carine Zeier.

På spørsmål om hva Fast eventuelt gjør av tiltak for å holde på nøkkelansatte, har ikke Fast et klart svar ennå.

- Det er for tidlig rett og slett for tidlig å kommentere. Det er en prosess som blir diskutert, sier Carine Zeier til digi.no

Mange Fast-ansatte sitter på kunnskaper og erfaringer som med all sannsynlighet er svært ettertraktet for konkurrenter, og for selskaper i andre deler av IT-bransjen.

Fast bruker noe Microsoft-teknologi til å utvikle sine produkter, men selskapet bruker mye teknologi fra programvaregigantens konkurrenter. selskapet annerkjenner at ikke alle er like begeistret for å bli kjøpt av Microsoft.

- Hos oss finnes det folk med et religiøst negativt forhold til Microsoft, men de fleste har en rasjonell tilnærming til oppkjøpet, sier Bjørn Olstad, teknologidirektør i Fast, til Computerworld.

Zeier tror imidlertid ikke at det skal bli noe stort problem.

- Her på huset er folk avventende, sier Zeier til digi.no.

Hun påpeker at Fast med Microsoft i ryggen får større muligheter til å nå langt globalt med norskutviklet teknologi, og at dette gir store muligheter for de med interesse for fagfeltet.

- Dette blir et satsingsområde for Microsoft. Her er det mulighet til å jobbe med verdensledende søketeknologi med Norge som base, sier Zeier til digi.no.

Microsofts informasjonssjef, Eirik Lae Solberg vil ikke kommentere om hvorvidt de har stilt betingelser for bindingstid eller opsjoner til Fast-ansatte i forbindelse med oppkjøpet.

- Det er ikke naturlig at vi engasjerer oss i de type spørsmål nå fordi de er et selvstendig selskap, sier Lae Solberg til digi.no.

- Vi har investert i de menneskene og de kompetansene som finnes i Fast. Her ligger det en langsiktig satsning fra Microsofts side, sier Lae Solberg.

Han påpeker at med dette oppkjøpet blir Norge Microsofts tredje forsknings og utviklingssenter i Europa, etter Cambridge og København.

Microsoft tilbyr å kjøpe Fast-aksjene med oppgjør i kontanter. Det betyr i praksis at alle opsjoner som nøkkelpersoner har vil bli innløst i forbindelse med oppkjøpet. Hva som eventuelt blir gjort for å holde på de ansatte når Microsoft tar over, er derfor uvisst.

- Vi er ikke bekymret for det, sier Lae Solberg til digi.no.

Han tror også at mulighetene som nå åpner seg for de Fast-ansatte skal være attraktive nok til at ønsker å fortsette å jobbe med Fasts søketeknologi når (hvis) Microsoft får den nødvendige aksepten for budet.

- Vi ønsker og tror at det skal være attraktivt å jobbe i Fast når det blir endel av Microsoft-systemet, sier Lae Solberg til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.