Commodores flaggskip, Amiga, reiser seg kanskje som phønix fra asken. Etter at Commodore gikk konkurs ble rettighetene kjøpt opp av Escom i Tyskland som etablerte Amiga Technologies GmbH. Dette ble aldri noen stor suksess. Etter at Escom gikk konkurs, inngikk Visual Information Systems corp. (VIScorp) en intensjonsavtale med konkursrammede Escom 19. april 1996. 19. juli skrev VIScorp den endelige avtalen om kjøp av Amiga med kreditorer og bobestyrer for Escom AG og datterselskapet Amiga Technologies GmbH. VIScorp betalte USD 40 millioner i aksjer og kontanter for Amiga.
Amiga har en unik og svært lojal tilhengerskare. Appletilhengere har blitt kalt fanatikere i visse miljøer, men de er for pennevenner å regne i forhold til Amigafans. Uten å ha hatt en skikkelig maskinvareoppgradering på over tre år, har Amigatilhengerne holdt sammen i brukergrupper for å holde plattformen i live. De har produsert programvare og emulatorer for å henge med i tiden.
Amiga var forut for sin tid med multimediafunksjoner, multiprosessering, avansert grafikk og brukervennnlighet allerede i 1985, mange år før PCen fikk samme funksjoner. Den mest kjente programvaren utviklet for Amiga er, NewTek's Video Toaster som fortsatt brukes til å redigere TV program, blant annet de populær Star Trek-seriene.
Mange av toppfolkene i VIScorp jobbet tidligere i Commodore og er derfor godt kjent med Amiga. VIScorp lover ingen mirakler, men lover å jobbe dedikert og profesjonelt med å bringe heder og verdighet til Amiga igjen.
Tor Rune Skoglund, daglig leder i Datakompaniet i Trondheim, forteller at de har forhandlet Amigautstyr i hele perioden etter konkursen i Commodore.
Autorisert distributør for Amiga er Norsk Amiga Distribusjon AS på Raufoss. Markedssjef Bjørn Kleven melder at i tillegg til at VIScorp har kjøpt Amiga, holder Pios og Phase5 i Tyskland med på å produsere PowerPC-baserte Amigamaskiner. - Pios' maskin vil oppnå Amiga-kompatibilitet ved emulering mens Phase5 vil satse på maskinvarebasert kompatibilitet.
- Vi er veldig fornøyd med at et Amigainteressert selskap har tatt over Amiga, sier Kleven og sikter til VIScorp. - Escom var et PC selskap som tross sin størrelse ikke var istand til å gjøre de rette tingene med Amiga, avslutter Kleven.