Google lanserte Chrome-nettleseren i midten av desember i fjor, hundre dager etter at verden fikk vite at de var i ferd med å lage den. Under disse hundre dagene var nettleseren tilgjengelig i en rekke betautgaver.
Nå, en knapp måned etter lanseringen av Chrome 1.0, kan de mest interesserte laste ned en svært tidlig utgave av Chrome 2.0.
Det at Chrome 1.0 kom så tidlig ut, førte selvfølgelig til at Google ikke fikk på plass alt de kan tenke seg å ha med i nettleseren. Det er den nye testversjonen, som har versjonsnummeret 2.0.156.1, et tydelig bevis på. Den inkluderer en hel del nyheter.
Viktigst er nok at den inkluderer en ny versjon av presentasjonsmotoren Webkit, versjon
528.8, som er revisjon 39410 fra kildekodetreet til Webkit-prosjektet.
Sammenlignet med versjonen Webkit som benyttes i dagens offisielle versjon av Chrome, 1.0.154.36, skal den nye versjonen ha støtte for zooming av alt innholdet på sidene, ikke bare teksten, autorulling og stilsettfunksjonalitet som CSS-basert gradienter og CSS-basert tegning av canvas. Dessuten skal den inkludere noe støtte for CSS-baserte refleksjoner og CSS-basert maskering
I tillegg til det som følger med den oppdaterte utgaven av Webkit, tilbyr denne testversjonen av Chrome 2.0 også automatisk utfylling av skjemaer, det vil si at den husker hvordan du fylte ut det samme skjemaet forrige gang. Tilsvarende funksjonalitet finnes også i blant annet Firefox og Internet Explorer.
Stavekontrollen skal være forbedret. Man kan selv velge hvilke felter på en side stavekontrollen skal aktiveres for. Dette gjøres enklest ved å høyreklikke på feltet.
Det skal være ny funksjonalitet knyttet til frigjøringen og dokking av faner, avhengig om man drar dem mot høyre, venstre, toppen eller bunnen av skjermen.
En viktig nyhet er at denne versjonen benytter en egen implementering av HTTP-protollen. Tidligere har man bruke WinHTTP-biblioteket som finnes i Windows, men Chrome skal også lanseres for Mac og Linux etter hvert, og da er det praktisk å ha felles kode også her.
Testversjonen støtter dessuten ulike nettleserprofiler. Det betyr at man kan åpne nettleseren med for eksempel et annet sett med bokmerker eller innstillinger enn ellers. Dette gjøres fra menyvalget "New window in profile". Derfra kan man også opprette nye profiler, som det lages snarveier til på skrivebordet.
Inkludert er også eksperimentell skriptstøtte, tilsvarende Greasemonkey som mange kjenner først og fremst fra Firefox.
Flere detaljer om dette og andre nyheter finnes på denne siden.
Den nye testversjonen er tilgjengelig for brukere som har valgt å være med på utviklerkanalen (Dev channel) av oppdateringer som automatisk installeres av Chrome. Deltaljer om dette finnes på denne siden. Da vil man få de aller nyeste utgavene av Chrome, typisk en gang i uke. Man kan også velge mellom kvartalsvise oppdatering, som er det normale, eller månedlige oppdatering, som også inkluderer betaversjoner av nettleseren.