Mellom 2,44 milliarder og 2,8 milliarder kroner. Det er pengebeløpet som det offentlige brukte på informasjonsteknologi i 2008.
Det viser en oversikt som Finansavisen har utarbeidet på bakgrunn av innmeldte kontrakter gjennom hele året.
Avisen har kommet frem til at privat og offentlig sektor til sammen brukte 8,3 milliarder kroner, hvilket betyr at statlige og kommunale anskaffelser står for rundt en tredjedel av de totalte IT-utgiftene her til lands.
Leder av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) Hans Christian Holte lar seg ikke overraske av tallene, og mener de gi klart inntrykk av at satsingen på IT er betydelig også i offentlig sektor.
Difi har ikke selv noen totaloversikt over hvor mye som brukes på offentlig IT i Norge, men Holte medgir at avisens tall virker rimelige.
Det er i hovedsak tre store aktører som utmerker seg når det kommer til størrelse på kontrakt og pengebruk innen offentlige IT-innkjøpere.
Aller størst er Nav, som har brukt 800 millioner kroner i perioden. Brønnøysundregistrene har i forbindelse med videreutviklingen av Altinn-portalen gjort avtaler for 700 millioner kroner, mens Lånekassen har brukt rundt 400 millioner for å videreutvikle sine IT-løsninger.
Dermed har disse tre institusjonene brukt 1,9 milliarder kroner til sammen.
- Det er ikke så rart. En stor del av de offentlige behovene innen IT samles for eksempel under Nav, noe som også gir høye tall, sier Holte til Finansavisen.
Difi-sjefen varsler nå at finanskrisen ikke vil føre til færre IT-investeringenr i det offentlige, snarere tvert i mot.
- En spesiell side ved nedgangstidene er at regjeringen vil stimulere aktivitet i offentlig sektor. Derfor kan det satses ekstra mye på grunn av krisen.
Difi er selv en betydelig aktør når det gjelder bruk av offentlige IT-midler. Direktoratet har fått 80 millioner kroner på inneværende års statsbudsjett for å få på plass et samtrafikknav og en felles offentlig elektronisk ID.