JUSS OG SAMFUNN

Noen partiledere dropper Twitter

De mener det er bedre å blogge.

20. aug. 2009 - 08:07

Oslo (NTB): Partilederne Lars Sponheim (V) og Dagfinn Høybråten (KrF) vil ikke bruke tid på Twitter. Blogging er bedre, mener de.

Partilederne Jens Stoltenberg (Ap), Kristin Halvorsen (SV), Liv Signe Navarsete (Sp), Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H) og Torstein Dahle (Rødt) har egne profiler på Twitter. Det har også Miljøpartiet de grønnes talskvinne og førstekandidat i Oslo, Hanna E. Marcussen.

Men Sponheim og Høybråten satser på blogging i stedet.

– Det jeg satser på, vil jeg gjøre skikkelig. Jeg mener blogging er mer seriøst, fordi Twitter-meldinger har en grense på 140 tegn. Korte og hyppige budskap skaper bare informasjonsstøy, sier Høybråten til Vårt Land.

Han er ikke redd for å gå glipp av potensielle velgere ved å droppe et sosialt medium som Twitter.

– Blogging, twitring og andre kommunikasjonsformer på nett når ut til mange unge og viktige velgere. Samtidig er det vanskelig å si akkurat hvor stor effekten er. Det viktigste for en politiker er fremdeles å møte folk ansikt til ansikt, i tillegg til å stille opp på radio- og TV-debatter, sier KrFs partileder.

Venstre-leder Lars Sponheim blogger i likhet med Høybråten i flere nettaviser. I tillegg har Sponheim en Facebook-profil som styres av andre i partiet.

– Han har gjort et bevisst valg, og mener han får nok oppmerksomhet gjennom TV, radio og avisintervjuer, i tillegg til bloggen og Facebook, sier Venstres informasjonssjef Steinar Haugsvær.

Førsteamanuensis Mona Solvoll ved Handelshøyskolen BI tror politikerne kan gjøre klokt i å velge vekk noen sosiale medier til fordel for andre.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.