Oslo kommune har bestemt seg for gruppevaren de skal kjøpe inn, og hvem som får prestisjeoppdraget med å levere løsningen og tilhørende tjenester.
Digi.no kan nå avsløre at kommunen velger Microsoft Exchange som plattform og ErgoGroup som totalleverandør.
Leveransen omfatter minst 30.000 brukerkonti i det som er landets største virksomhet.
- Vi tar sikte på å inngå kontrakt med ErgoGroup, men avtalen er ennå ikke skrevet under, sier prosjektleder for anskaffelsen Terje D. Sætervik i Oslo kommune til digi.no.
Det var ikke det funksjonelle og det tekniske som gjorde at fri programvare ikke vant Blekket blir ikke festet til kontrakten før neste fredag, da fristen for å klage på avgjørelsen formelt sett utløper.
Fire finalister
ErgoGroup har vunnet oppdraget i åpen anbudskonkurranse der det til slutt stod mellom fire kjente leverandører, inkludert leverandør av løsning basert på fri programvare.
- Tildelingsmodellen er nokså kompleks. ErgoGroup vant på 6 av 9 tildelingskriterier som vi hadde satt opp, sier Sætervik.
ErgoGroup leverte ifølge Sætervik blant annet den mest funksjonelle løsningen, den beste oppdragsforståelsen, mest relevant personell og lavest pris på kurs og opplæring.
- Vi har også evaluert hva det vil koste oss å drifte løsningen internt hos oss. Deres løsning var den billigste driftsløsningen for oss, slår prosjektlederen fast.
Etter det digi.no erfarer skal fri programvare-alternativet Zimbra ha fått minus for å ikke ha nok relevante referanser i markedet.
Sætervik ønsker ikke å gå videre inn på dette, men sier han gjorde seg noen interessante observasjoner knyttet til friprog som alternativ gruppevare.
- Det var ikke det funksjonelle og det tekniske som gjorde at fri programvare ikke vant. Det var de andre kriteriene, blant annet leverandøres erfaring, sier han.
I forkant av avgjørelsen har det vært støy rundt kravene til løsningen.
Oslo SV og to ulike programvareleverandører hevdet at anbudskonkurransen krevde programvare fra Microsoft, og klaget kommunen inn for brudd på konkurranseloven. Dette ble imidlertid avvist hos Klagenemda for offentlige anskaffelser (KOFA).
Den nye løsningen omfatter anskaffelsen av klient- og tjenerprogramvare for nytt e-postsystem med tilhørende tjenester. I tillegg til opplæring inkluderer leveransen blant annet det som trolig er en omfattende migrering fra dagens løsning, Critical Path, som kommunen har benyttet de siste syv-åtte årene.
Les også:
- [13.12.2010] Karmøy velger fri gruppevare
- [28.10.2009] Friprog sviktet Bergen
- [29.09.2009] Oslo kunne spart 14 millioner på friprog
- [17.09.2009] Savner norsk støtte for fri gruppevare
- [14.09.2009] Brøt ikke loven ved IT-innkjøp
- [03.07.2009] - Krever ikke Microsoft
- [02.07.2009] Oslo krever «bare Microsoft»