Google kommer med selskapets nettleserorienterte operativsystem, Chrome OS, senere i år. I dette operativsystemet, som er beregnet for relativt små og enkle datamaskiner, vil det ikke være mulig for brukerne å installere tradisjonell programvare. I stedet satser Google på at egne og andre utvikleres installerbare webapplikasjoner vil dekke behovet. De samme applikasjonene vil også kunne kjøres i moderne nettlesere på andre operativsystemer, siden de vil være basert på standard webteknologier.
De installerbare webapplikasjonene skal tilbys gjennom en egen markedsplass som har fått navnet Chrome Web Store. På sikt skal også dagens Chrome-utvidelser og -temaer gjøres tilgjengelige fra den samme tjenesten. I tillegg vil det være mulig å tilby snarveier til tradisjonelle webapplikasjoner (hosted apps) gjennom butikken. Chrome Web Store vil være en integrert del av både nettleseren Chrome og Chrome OS.
Det utviklere nå kan gjøre, er å teste ut opplasting av applikasjoner, pakking av applikasjoner, å installere dem i den nyeste utviklerversjonen av Chrome (dev channel), samt å knytte seg til Googles infrastruktur for betaling og brukerautentisering. Applikasjonene vil foreløpig ikke bli synlige for andre, men Chrome Web Store skal åpnes for almen bruk senere i år.
For å redusere mengden av useriøse utviklere, har Google nå begynt å kreve en innmeldingsavgift på 5 dollar for å få tilgang til å publisere innhold i Chrome Web Store. Dette gjelder også for nye utgivere av utvidelser og temaer.
Mer informasjon om Google Chrome Web Store og hvordan man lager webapplikasjoner gjennom den, enten gratis eller mot betaling, finnes på denne siden.
Les også:
- [06.09.2013] Chrome er Googles trojanske hest
- [20.10.2010] En butikk for HTML, CSS og JavaScript
- [14.07.2010] Rediger Picasa-bilder med nettleseren
- [20.05.2010] Åpner for kjøp og salg av webapplikasjoner
- [03.05.2010] Google kjøper «3D-desktop»
- [16.04.2010] Slik løser de utskrifts-gåten
- [23.11.2009] Prøv Chrome OS allerede nå