Etter den siste ukens omtale av posisjonsinnsamlingen som gjøres av iOS- og Android-baserte mobiltelefoner, viser det seg nå at også Microsofts Windows Phone-plattform opptrer på en lignende måte. Det skriver CNET News.
Microsoft bekrefter i til en viss grad dette på denne siden. Men det er også noen vesentlige forskjeller.
iPhone samler dataene i en etter hvert temmelig stor database på mobilen. På enkelte mobiler skal det ha blitt funnet posisjonsdata for mer enn et halv år. Dataene sendes angivelig til Apple hver 12. time.
Android lagrer langt mindre data på mobilen. Det skal bare dreie seg om noen titalls WLAN- og mobilnett-aksesspunkter om gangen. Men til gjengjeld sendes dataene til Google hver time. Dataene inkluderer en unik identifikator, men denne skal ikke uten videre kunne identifiseres med brukeren.
Windows Phone sender etter alt å dømme bare data om posisjonen til WLAN-aksesspunkter, samt eventuelle GPS-data, inkludert fart og retning. Dataene sendes til Microsoft sammen med en unik, men vilkårlige generert enhets-id.
I likhet med både Apple og Google oppgir Microsoft at posisjonsdataene om WLAN-aksesspunktene benyttes til å tilby en mer nøyaktig posisjoneringstjeneste når GPS ikke benyttes. Dersom en enhet kan bruke signalstyrten til kjente WLAN-aksesspunkter, i tillegg til tilsvarende data om kjente mobilmaster, vil enheten bedre kunne regne ut posisjonen.
Det skal være mulig å skru av posisjoneringsfunksjonaliteten på alle de tre plattformene.
Ifølge CNET News er både Google og Apple nå innkalt til høring i Senatet den 10. mai. Også riksadvokaten i Illinios har bedt om et møtet. Dessuten har et massesøksmål blitt opprettet i Florida.
Les også:
- [02.09.2011] Microsoft saksøkt for mobilsporing
- [29.04.2011] TomTom solgte sporingsdata til politiet
- [26.04.2011] Krever svar om mobilsporing