Retningslinjene til USAs finanstilsyn SEC (Securities and Exchange Commission) tilsier at selskaper med flere enn 500 aksjonærer må offentliggjøre sine regnskap. De fleste som passerer denne terskelen, velger samtidig å gå på børs.
Regelen ble innført i 1934. Flere i og utenfor SEC mener den er foreldet, fordi selskaper presses til å gå på børs for tidlig. Ferske IT-selskaper er blant dem som ønsker å kunne friste flere potensielle ansatte med aksjer, uten å risikere offentlighetsplikt mens forretningsmodellen ennå er umoden og vekstmulighetene usikre.
Kongressrepresentant David Schweikert (republikaner fra Arizona) har utarbeidet et lovforslag med nye og mer tidsmessige betingelser. Han foreslår å heve terskelen til 1000 aksjonærer, og at ansatte og visse typer investorselskaper ikke skal telles. Han mener det vil gi selskapene større anledning til å bestemme når tiden er inne for en børsintroduksjon (IPO, «initial public offering»).
Schweikert håper på en avstemming i representantenes hus i løpet av høsten, og at senatet følger kort tid etter. I beste fall kan loven tre i kraft ved årsskiftet.
Facebook er blant selskapene som vil kunne berope seg et eventuelt nytt regelverk for å utsette en børsintroduksjon.