Etter den verste svikten i mobilnettet siden det ble oppført i 1993, har Telenor de siste ukene fått merke et hardkjør fra mediene.
Kapasitetsproblemene tok telegiganten på senga, og kritikken har haglet mot både ledelsen og hvordan krisen ble håndtert.
I kjølvannet av hendelsene har politikere, blant annet Krf-leder Knut Arild Hareide og Aps næringspolitikse talsperson Terje Lien Aasland, kritisert utbetalingene til Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, som i fjor tok ut drøyt 18 millioner kroner i lønn og opsjoner.
- Personforfølgelse
Nå advarer tillitsvalgte mot det de omtaler som hysteriske tilstander og mobbing av sjefen.
- Mobbelignende personforfølgelse er ikke det vi trenger nå, sier konserntillitsvalgt Bjørn André Anderssen i YS-forbundet Negotia til fagforeningens nettsider.
Han understreker at medlemmene tar situasjonen som har oppstått på største alvor, og at lærdommen er at samfunnet og telefonnettet er sårbart.
- Samtidig tror jeg alle gjør lurt i å tenke seg om før saken kommenteres.
Anderssen sier den verste reaksjonen, og den de opplever nå, er tilløp til hysteri som utløser mobbelignende personforfølgelse.
- Når særlig presse og politikere tar frem grovkanonene og setter konsernsjefen under kryssild, oppnår de det motsatte av det vi trenger, uttaler Negotia-lederen i Telenor.
På et pressemøte torsdag, der Telenors tekniske ledelse gjorde rede for feilsituasjonen (se artikkelen - Svitsjen låste seg fullstendig), ga flere direktører uttrykk for at mediekjøret mot Telenor har vært hardt å svelge.
Samtidig mente både teknologisjef Rolv-Erik Spilling og dekningsdirektør Bjørn Amundsen at det norske mobilnettet har hatt en nesten oppsiktsvekkende stabilitet i mange år, og en helt annen kvalitet enn i mange andre land.
Les også:
- [19.07.2011] Årsaken til Telenors kollaps funnet
- [23.06.2011] - Svitsjen låste seg fullstendig