BEDRIFTSTEKNOLOGI

Milepæl for norsk videofoni-katalog

Seevia har passert 5000 endepunkter, og tilbyr en app for enkelt konferanseoppsett.

Jørn Mikalsen viser Seevia-appen på iPad, som gjør det enkelt å etablere videokonferanser mellom alle som er oppført i videofoni-katalogen.
Jørn Mikalsen viser Seevia-appen på iPad, som gjør det enkelt å etablere videokonferanser mellom alle som er oppført i videofoni-katalogen. Bilde: Seevia
5. jan. 2012 - 07:13

I sommer lanserte Måløy-bedriften Videonor en katalogtjeneste for videokonferanser, Seevia.

Tjenesten er beregnet på innehavere av standardisert utstyr for videokonferanser. Seevia fyller to formål: Den gir en oversikt over hvem som har slikt utstyr, og den forenkler prosedyren med å etablere en videokonferanse: I stedet for inntasting av lange serier med tall – videonummer og IP-adresser – oppretter man en forbindelse gjennom noen få klikk. Prinsippet er «søk, klikk, og møtet er i gang». Katalogen oppdateres automatisk.

Seevia-sjef Jørn Mikalsen, sier til digi.no at han er svært fornøyd med oppslutningen om tjenesten.

– Vi har nå 5000 videosystemer i katalogen, fordelt på offentlig og privat sektor. Systemene omfatter alt fra store møterom til personlige systemer. De som er oppført i katalogen melder at de bruker videokonferanser oftere enn tidligere, slik at de får mer igjen for denne investeringen.

Blant referansekundene er Direktoratet for IKT og forvaltning, Difi.

– De konstaterer at siden de tok i bruk Seevia-katalogen, har de økt bruken av sine mange møterom med videokonferanser med 30 prosent.

Denne erfaringen styrker en antakelse etter en undersøkelse gjennomført av FotoPhono blant norske ledere nylig. Her ble det avdekket at norske virksomheter bruker videokonferanser dobbelt så ofte til interne møter som til eksterne. Det tyder på at enklere oppsett av ekstern videofoni vil øke bruken av utstyret.

Et skritt videre i denne retningen er en Seevia-app for iOS og Android.

– Appen gjør det enda enklere å etablere en forbindelse mellom to møterom. Det er denne typen innovasjon som gjør Seevia til mer enn bare «gule sider». Funksjonalitet i katalogen gjør den lettere å bruke.

Seevia-appen på mobil. <i>Bilde: Seevia</i>
Seevia-appen på mobil. Bilde: Seevia

Opphavet til Seevia, Videonor, er en del av Måløy-miljøet, der offensive lokale krefter har satset bredt på blant annet grønn IT. Den egentlige satsingen til Videonor er å levere profesjonelle videokonferanser som tjeneste, til bedrifter i hele Norge.

– Det betyr at Videonor konkurrerer med mange av kundene til Seevia. Derfor har det vært planen fra dag én å skille ut Seevia som et eget selskap, sier Mikalsen.

Dette ble gjennomført i slutten av september. Mikalsen gikk fra å være administrerende direktør i Videonor, til samme stilling i Seevia AS. De to selskapene drives nå uavhengig av hverandre. Begge er – selvfølgelig – stolte deltakere i Måløy-miljøet.

– Måløy-miljøet har ganske mange stemmer og prosjekter, med blant annet Lefdal Gruve, LocalHost, Net Partner og NordWest 3D i tillegg til Seevia og Videonor.

Selskapene eier ikke hverandre, men tilhører en paraply støttet av lokale investorer. Mikalsen nevner Gunnar Carlsson og brødrene Egil Skibenes og Svein Skibenes.

– Dette er lokale investorer som er opptatt av verdiskapning og arbeidsplasser. De går aktivt inn i tidlig fase i gründerselskap. Andre plasser er det tøft å finne kapital. Vi flyttet hit fra Oslo for to år siden for å finne kapital.

I desember fikk Mikalsen, sammen med Heidi Kopperud, Sogn og Fjordane fylkestings Gründerpris for ungdom 2011, for innsatsen med å utvikle Videonor og Seevia i Måløy.

– Det er tredje gang denne prisen går til Måløy-miljøet, sier Mikalsen, som også minner om at Seevia i november fikk Rosing-prisen for smart IT.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.