Ifølge et oppslag i Fox News undersøker investorene til Wikileaks muligheten for å flytte tjenestens serverpark til et sted utenfor rekkevidden til all verdens stater.
Flere «hackere» med nære forbindelser til Wikileaks skal ha fortalt dette. De sier at ideen går ut fra at dersom man greier å etablere seg til havs, tilstrekkelig langt fra land, er det bare havretten som gjelder, og der finnes det ingenting som kan brukes til å forfølge Wikileaks.
Jim Dempsey i tankesmien Center for Democracy and Technology advarer derimot at det som teller juridisk, er ikke hvor dataene er, men hvor ledelsen holder til. Wikileaks-sjef Julian Assange må ikke bare eventuelt melde flytting, han må også kunne dokumentere at han bor til havs.
En mulighet som Wikileaks-investorene skal ha vurdert, er det selverklærte fyrstedømmet Sealand som ligger så vidt mer enn seks sjømil fra den britiske kysten, utenfor Ipswich. Sealand er en plattform som ble bygget under andre verdenskrig for å brukes som marinebase. Eieren av Sealand fikk i 1968 medhold i britisk rett om at installasjonen faller utenfor britisk jurisdiksjon, men har hittil ikke oppnådd erkjennelse som egen stat fra noe hold.
I årene 2000 til 2008 drev selskapet HavenCo frimodige datatjenester fra en serverpark på Sealand. Økonomiske problemer gjorde det etter hvert umulig å investere i tilstrekkelig båndbredde til å opprettholde tjenesten. På et tidspunkt i 2007 var Pirate Bay i forhandlinger om å kjøpe Sealand.
Kilder sier til Fox News at Wikileaks har eksperimentert med servere på avdankede militære lektere i internasjonalt farvann. Hvor, og hvorvidt forsøkene var vellykkede, sies ikke.