Han er en av få som har markert seg i det offentlige ordskiftet om fordelene med bruk av fri programvare i Norge. Både som redaktør, senior rådgiver, kronikør, blogger og mye brukt foredragsholder.
Nå skifter Martin Bekkelund beite og slutter i Friprogsenteret, der han siden 2008 har vært sentral med å sette åpne løsninger på kartet.
Friprog-entusiasten blir direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge, nærmere bestemt i avdelingen for storsatsingen Digipost.
- Det er et stort skritt, selv om hele Digipost-prosjektet er drevet på fri programvare, sier Bekkelund til digi.no.
Han begynner i den nye stillingen fra månedsskiftet og synes det er for tidlig å si noe om utfordringene den digitale postkasseløsningen står overfor.
- Det skal bli morsomt å få litt hands on produkt-erfaring igjen, sier Bekkelund, som før tiden i Friprogsenteret jobbet åtte år i konsulentbransjen, blant annet med ERP-løsninger i gamle Merkantildata og Hands AS.
Pengene forsvant
I slutten av juni ble det kjent at fornyingsdepartementet trekker all støtte til Friprogsenteret, som dermed mistet sin inntektskilde og går en uviss fremtid i møte.
- Jeg hadde denne prosessen i gang før den avklaringen, sier Bekkelund og henviser til styret og daglig leder for kommentarer om videre finansiering og drift av Friprogsenteret.
Blir ikke erstattet
- Det er ikke uvanlig at noen velger å skrifte beite, og Martin har vært med fra starten av. Jeg synes det er hyggelig at folk er attraktive også andre plasser, sier daglig leder Morten Amundsen i Friprogsenteret.
De søker fortsatt etter alternative inntektskilder, men kan ikke avsløre noe nytt på den fronten. Før friske penger er på plass vil ikke Bekkelund bli erstattet. Dermed må senteret klare seg med bare 3 stillinger inntil videre.
- Vi trenger mer avklaring rundt finansieringen før vi kan se på erstatninger, sier Amundsen til digi.no.
Les også:
- [31.01.2013] Slik skal Digipost vinne deg
- [08.10.2012] Sjokkmelding: Friprog-senteret overlever
- [28.06.2012] Trekker all støtte til friprogsenteret
- [22.04.2008] Martin Bekkelund til Friprog