KARRIERE

Gir bort Ruby-kurs

- Lær programmering og bli gründer.

Erling Wegger Linde kan ikke klone seg selv, men vil mer enn gjerne lære bort Ruby til andre gründere.
Erling Wegger Linde kan ikke klone seg selv, men vil mer enn gjerne lære bort Ruby til andre gründere. Bilde: digi.no
21. aug. 2012 - 10:58

- Det er full fart i det norske oppstartsmiljøet. Og som utvikler kan jeg i praksis velge og vrake i prosjekter. Alle vil ha en Ruby-utvikler med på laget, men dessverre er det ikke nok av oss, sier Erling Wegger Linde til digi.no.

Utvikleren er en av etter hvert mange håpefulle gründere som holder hus blant entreprenørene hos Mesh – et nytt kontorfellesskap i Oslo sentrum.

Nå tar han initiativ til et gratis kurs i skriptspråket Ruby og webrammeverket Ruby on Rails i samarbeid med Rubykurs.no.

Dette er et unikt tilbud til gründere, men også andre som har lyst til å lære seg programmering – betalingen blir da i form av bidrag med noe annet du er flink til hos oppstartsbedrifter eller idelle organisasjoner.

- Gründerbedrifter har ofte folk med litt like interesser, enten de består av designere, kunstnere, programmerere eller noe annet. Før eller senere oppdager man at man trenger ulike roller, sier Linde til digi.no.

Selv skulle han gjerne ha klonet seg selv, for å hjelpe de mange oppstartsselskapene som ifølge ham skriker etter Ruby-kompetanse.

- Så sent som i går ble jeg spurt om å hjelpe til på to andre prosjekter. Dessverre må jeg si nei til mye. Poenget med kurset er å få flere som kan bidra.

Det er Ruby-kompetanse og generell web-kompetanse som HTML5 som særlig er etterspurt dette miljøet, forteller Linde.

- Det er ikke mange som spør etter Java-utviklere i gründermiljøet. Jeg har heller aldri hørt noen som spør etter .Net-kompetanse.

Kjapt

Poenget hans er følgende: - Med små budsjetter og krav til å få ut prototyper i rekordfart kommer man ikke langt med de teknologier og prosesser som benyttes i mange banker, forsikringsselskaper eller store statlige institusjoner rundt omkring. Oppstartsbedrifter er avhengig av fart og effektivitet for å håndtere mange daglige endringer.

Da er programmeringsspråket Ruby og økosystemet rundt særlig godt egnet, mener han. - Du skriver mindre og mer effektiv kode i forhold til en del andre språk. Det er også god støtte for Ruby i nettskyen.

- Veldig mange tjenester går hånd i hånd med Ruby. Det er et levende miljø rundt, med utrolig mange bibliotekter og open source-prosjekter man gjerne benytter seg av, sier Linde.

20 plasser, kanskje mer

Kurset vil gå på kveldstid én gang i uken og starter 5. september, med samlinger i rundt åtte uker fremover. Ifølge Linde er det i første omgang 20 ledige plasser. Blir etterspørselen større er det bare moro, sier han.

- Da får vi enten dele oss litt, kjøre flere runder eller se om vi kan skaffe større lokaler. Så må vi se at alle er gründere eller kan tenke seg å hjelpe litt.

- Hvilke forkunnskaper bør man ha for å få utbytte av kurset?

- Vi legger lista ganske lavt. du må være interessert i IT og gjerne ha prøvd deg med en eller annen form for programmering. Men du trenger ikke være noen ekspert. Vi starter veldig basic. På den første samlingen installerer vi Ruby og kommer i gang. Så tar vi det steg for steg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Hvordan lage en stillingsannonse på Tekjobb?
Les mer
Hvordan lage en stillingsannonse på Tekjobb?
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra