Stemmer kartet med terrenget? spør Kartverket og svarer selv:
- Ja, som regel. Men en vei kan ha blitt lagt om, en tunnel kommet til, eller det kan være en tursti ikke er registrert. Kanskje er veien mellom ditt og naboens hus feilplassert.
Dugnad
Kart er som kjent ferskvare. Med den erkjennelsen ber de nå om hjelp til å gjøre kartene som er finansiert over skatteseddelen enda litt bedre.
Rett i kartet er en ny feilmeldingstjeneste, som skal gjøre det enkelt å rapportere feil eller mangler i kartene til Statens kartverk.
Det er med andre ord lagt opp til brukermedvirkning, slik vi kjenner det fra blant annet fra FiksGataMi-prosjektet, der innbyggere kan rapportere om hull i bakken og andre trafikkrelaterte problemer.
Ifølge Kartverket skal rettelsene de mottar bli gjennomgått av fagfolk. Reelle feil og mangler skal i snitt være fikset i løpet av en uke.
- Det er mange veldig interesserte og kompetente kartbrukere der ute, og nå ønsker vi å gi dem muligheten til å bidra og gi oss beskjed direkte når de finner feil eller mangler i kartene, sier kartverkssjef Anne Cathrine Frøstrup i en kunngjøring.
Kartverket er i regjeringens 2013-budsjett tilgodesett med 90 millioner friske skattekroner. Ingen av dem er øremerket åpne data, noe som har skapt kritikk.
Les også:
- [20.03.2013] Kartverket frigir stedsnavn
- [14.01.2013] OpenStreetMap har nådd millionen
- [10.05.2012] Norge i tet på digitale kartdata
- [27.04.2012] – Frigitte kartdata bare egnet for papirkart
- [24.04.2012] Kartverket frigir mer data
- [07.03.2011] Enklere å varsle myndighetene om hull i gata