TELEKOM

Telenor ødela for egne kunder

Nekter for å ha tabbet seg ut.

Telenor ønsket å regulere volumet av signalering i mobilnettet, men endte med å stenge ute enkelte kunder. Særlig Samsung Galaxy S, Galaxy SII og HTC One skal være berørt.
Telenor ønsket å regulere volumet av signalering i mobilnettet, men endte med å stenge ute enkelte kunder. Særlig Samsung Galaxy S, Galaxy SII og HTC One skal være berørt. Bilde: Per Ervland
16. apr. 2013 - 13:57

For snart to uker siden gjorde Telenor endringer i et forsøk på å regulere volumet av såkalt signalisering i mobilnettet. Dette er tiltak de tidligere har varslet.

Det gikk ikke så bra, avslører Teknisk Ukeblad.

Endringen skapte trøbbel for kunder med enkelte smarttelefoner, særlig Samsung Galaxy SII, Galaxy S og HTC One.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

Resultatet for de berørte har vært uønskede samtalebrudd, problemer med å ringe og sende tekstmeldinger.

Teknisk Ukeblad skriver at Telenor ikke ønsker å informere kundene sine ved legge ut informasjon om problemet på nettsidene sine.

– Nei, vi ønsker ikke noe presseopplegg. Det skjer hele tiden noe i nettet og vi lager ikke noe pressesak på dette, sier Telenors regionale informasjonssjef Knut Sollid, ifølge ukebladet.

Overfor digi.no ønsker Sollid å presisere at tiltaket ikke skyldes nye begrensninger, som er uttrykket Teknisk Ukeblad bruker i saken.

– Tiltaket er en måte å regulere volumet av signalering og har ingenting med begrensninger som sådan å gjøre. Dette medvirker til at våre mobilbrukere generelt, uansett hvilke håndsett de bruker, skal få en bedre brukeropplevelse. Og da spesielt på hvor raskt de kan opprette en dataforbindelse.

Men for enkelte kunder ble brukeropplevelsen altså verre. Dette skal nå være rettet opp, forteller informasjonssjefen.

– Da denne lille bug'en ble oppdaget satte vi inn tiltak. Problemet skal nå være en saga blott utifra tilbakemeldingene jeg har fått i formiddag.

Noe gikk hus forbi
– Går du med på at Telenor har tabbet seg ut?

– Nei, overhodet ikke! Når vi går inn og gjør slike tiltak har vi testet ut alt sammen på forhånd, men så kan det være noe i nettet som har gått oss hus forbi. I den store sammenhengen vil jeg karakterisere dette som en mindre hendelse, som vi nå har bøtet på, svarer Sollid.

Ukjent omfang

Han erkjenner at de har mottatt «noen klager» fra kunder som de siste snaut to ukene har vært berørt, men kan verken tallfeste omfanget eller gi oss tall på hvor mange av de berørte smartmobilene som benyttes av kundene deres.

– Er det sant at Telenor ønsker å dysse ned denne saken, slik vi får inntrykk av etter å ha lest oppslaget i Teknisk Ukeblad?

– Slik det er skrevet i TU så medfører ikke det riktighet. Vi har ingenting imot å snakke om dette, men journalisten deres spurte om vi ville sende ut en pressemelding, men det ønsker vi ikke.

Hva med å informere kundene deres fra Telenors nettsider eller på annen måte?

– Det kunne vi kanskje gjort, men vi har ikke rutiner for å informere hver enkelt kunde når feil oppstår i mobilnettet som dette. Vi gjør hva vi kan for å rette små eller store feil så raskt som mulig. Når vi driver med det vi driver med, nemlig teknologi, så vet både dere og alle andre at det kan oppstå feil. Så får vi reparere feil og ha fokus på det, sier Knut Sollid.

– Vil berørte kunder kunne få refundert utgifter til abonnement i perioden feilen har vart?

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

– Vi har heller ingen rutiner som tilsier noe automatikk i at det gis kompensasjon i et tilfelle som dette. Dersom det er kunder som mener seg berettiget til kompensasjon, så må de sende inn krav sammen med dokumentasjon. Så skal vi selvfølgelig vurdere det.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.