BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor kobler Lync til mobilen

Bygger videre på Office 365 fra Microsoft.

Telenor knytter sin IP-baserte skytjeneste mot Microsofts kontorpakke i skyen. Løsningen er unik i Norden, og Telenor er en av bare tre mobiloperatører i verden med en slik integrasjon mot Office 365, sier de.
Telenor knytter sin IP-baserte skytjeneste mot Microsofts kontorpakke i skyen. Løsningen er unik i Norden, og Telenor er en av bare tre mobiloperatører i verden med en slik integrasjon mot Office 365, sier de.
3. feb. 2014 - 18:31

FORNEBU (digi.no): – Under 15 kroner dagen for all kommunikasjonen du kan tenke deg. Ganske billig sammenlignet med en kaffe latte, sier Marina Lønning, direktør bedriftsmarkedet i Telenor.

Telenor begynner nå å selge Microsofts skybaserte Office 365-pakke som en egen tjeneste de har videreutviklet.

Fruktene av to års arbeid ble presentert under et felles pressemøte mandag ettermiddag. De to selskapenes skytjenester smelter på sett og vis sammen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Nyskapningen som endrer PC-industrien

Integrert tale i Lync

Et abonnement på Telenor Office 365 inneholder akkurat de samme verktøyene som Microsoft selger, inkludert lisens for installering på opptil fem valgfrie enheter.

Marina Lønning i Telenor fremhevet at små bedrifter nå kan kjøpe sentralbord-løsninger som før var forbeholdt de største selskapene. Til prisen av en kopp kaffe per bruker per dag. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Marina Lønning i Telenor fremhevet at små bedrifter nå kan kjøpe sentralbord-løsninger som før var forbeholdt de største selskapene. Til prisen av en kopp kaffe per bruker per dag. Bilde: Marius Jørgenrud

Forskjellen er at Microsoft Lync blir levert med sømløs integrasjon mot Telenors løsning for samordnet kommunikasjon, Mobilt Bedriftsnett, også kalt bedriftens sentralbord i lomma.

Lync vil da opptre som en slags virtuell «tvilling» uten ekstra simkort. La oss si du er på farten og mister mobiltelefonen din. Da kan du forsatt ringe gjennom Lync, enten på et nettbrett eller fra pc-en. Likeledes vil alle anrop skje samtidig på mobiltelefonen og i Lync.

Annelene Næss i Telenor. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Annelene Næss i Telenor. Bilde: Marius Jørgenrud

– Ved å integere Lync med mobilen får du ett fast sted å forholde deg til, sier Annelene Næss, leder for løsninger og konsepter i Telenor.

Et abonnement på Telenor Office 365 koster 269 kroner per bruker per måned. Det er en hundrelapp mer enn vanlig Office 365 fra Microsoft. I tillegg må man altså være Mobilt Bedriftsnett-kunde.

Telenor håper og tror at ganske mange av deres 500.000 norske kunder på Mobilt Bedriftsnett vil la seg friste av den verdiøkende tjenesten.

Dataene er trygge, hevder Microsoft-sjef Michael Jacobs. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Dataene er trygge, hevder Microsoft-sjef Michael Jacobs. Bilde: Marius Jørgenrud

SMB-satsing

Samtidig har de ambisjoner om å skaffe seg en solid posisjon i IT-markedet, og er styrket i troen etter å ha kartlagt markedet. En stor del av den norske arbeidsstyrken er allerede mobil. En undersøkelse de legger frem i morgen viser at 3 av 4 tidvis jobber andre steder enn fra kontoret.

Office-samarbeidet med Microsoft er et tydelig grep for å skaffe seg flere kunder som stadig befinner seg på farten, og gjerne blant små- og mellomstore bedrifter (SMB-markedet).

– Det vi gjør er å tilby en tjeneste til SMB som før var forbeholdt de største bedriftene. Nå blir slik løsninger tilgjengelig også for enmanns- og tomannsbedrifter, fortalte Telenor mandag.

– Trygg lagring i EU

Microsofts norgessjef Michael Jacobs ble under møtet utfordret på sikkerheten i løsningen, ettersom dataene blir lagret utenfor landet. Nærmere bestemt i selskapets datasentraler i Amsterdam og Dublin.

Bakteppet er forrige års avsløringer av hvordan USAs etterretning kan få data utlevert, også uten kundenes viten. Hemmelige rettskjennelser i den såkalte FISA-domstolen gjør at ingen amerikanske selskaper kan garantere mot utlevering av kundenes data.

Microsoft har forpliktet seg å kjempe mot slike utleveringer så godt det lar seg gjøre, og alltid informere om begjæringer, men bare såfremt det er juridisk mulig å gjøre det.

– Det er ingen tvil om at vi tar sikkerhet veldig alvorlig. Vi ser det har vært spredt usikkerhet rundt det, men vi gir ikke data ut til amerikanske myndigheter. Vi gir ikke bort nøkler til våre systemer for tilgang til data. Bare hvis det foreligger en rettskjennelse, sa Jacobs, som altså ikke kunne gi noen garantier.

Han understreket likevel:

– Dataene ligger trygt. Det kommer vi til å bevise gang på gang.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.