BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt våpen mot piratkopiering

Smarttelefon-teknologi skal kjenne igjen forfalskninger.

Her demonstrerer NEC hvordan teknologien fungerer.
Her demonstrerer NEC hvordan teknologien fungerer. Bilde: IDG
10. nov. 2014 - 13:29

Det kan bli langt enklere for produsenter og forbrukere å sjekke om varer de kjøper er ekte eller forfalsket, hvis NEC lykkes med sin kommende smarttelefon-teknologi.

Det japanske elektronikkselskapet jobber nemlig med en løsning (via PC World) som skal kunne sammenligne bilder av produkter mot en database som befinner seg i nettskyen. Denne databasen vil oppdateres av produsentene selv, og vil inneholde informasjon om det riktige, ekte produktet.

Teknologien skal kunne kjenne igjen mønstre i metall, plast eller tøy som ellers er usynlige for det blotte øyet, og på denne måten kjenne igjen piratkopierte, falske versjoner, spore opp opprinnelse og distribusjon til de ekte varene, og brukes i andre sammenhenger, for eksempel i industrien. NEC selv hevder at dette er det første systemet i verden som kan kjenne igjen individuelle objekter på denne måten.

Teknologien gjør det mulig å kjenne igjen objekter enkelt og rimelig, uten ekstraustyr, hevder NEC.

Løsningen er en videreutvikling av fingeravtrykkgjenkjenning utviklet av NEC - selskapet mener at veksten i biometri-markedet har stagnert, og de forsøker å finne nye utviklingsområder. NEC forventer å gjøre teknologien kommersiell i løpet av finansåret 2015.

For at teknologien skal fungere, kreves det enten en makrolinse eller et tillegg som NEC har utviklet, og selskapet sier at sjansen for suksess er størst med deres linsetillegg. Både smartmobiler og nettbrett støttes.

Hvor nøyaktige resultatene er er avhengig av materialet, men ifølge NEC har deres tester resultert i en feilrate på mindre enn en per 1 million.

Under en demonstrasjon i Tokyo ble det tatt nærbilde av en borrelås og toppen av en skrue, og teknologien søkte gjennom tilgjengelig informasjon i nettskyen, for så å kjenne igjen de relevante produktene.

Fingeravtrykkgjenkjenningen til NEC tok nylig førsteplassen i en test utført av det amerikanske instituttet for standarder og teknologi, så den kan tydeligvis stoles på.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Tekjobb-Indeksen 2024!
Les mer
Tekjobb-Indeksen 2024!
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra