Yangon (NTB): Med flere korrupsjonsskandaler ubehagelig friskt i minne lover Telenor-ledelsen å gjøre sitt ytterste for at alt blir etter boka når de går opererer i et av verdens mest korrupte land.
Søndag ettermiddag var næringsminister Monica Mæland (H) med Telenors Asia-ledelse på markedsbesøk i Myanmars største by Yangon. Her selges blant annet mobiltjenester, og Asia-sjef Sigve Brekke og Myanmar-sjef Petter-Børre Furberg ønsker å vise hvordan de går fram for å bygge en virksomhet tuftet på gode forretningsprinsipper.
Det er lettere sagt enn gjort i et land der bestikkelser for inntil 300 dollar er lovlig, og ofte forventet. En slik sum kan for mange tilsvare mer enn tre måneders lønn.
– Å gå inn her krever en særlig risikovurdering. En av de tingene jeg har snakket med Telenor om her i landet, er selvsagt korrupsjon, at vi forventer at de følger reglene og har nulltoleranse for korrupsjon, sier Mæland til NTB.
Både Mæland og Furberg poengterer at å ikke betale selv lovlige bestikkelser gjør at ting tar tid. For eksempel ble en levering av stoler til Telenor stående i tre måneder på havnelageret i Myanmar fordi selskapet nektet å betale bestikkelser for å få hente dem. (©NTB)
Les også:
- [18.12.2014] Baksaas må møte i Stortinget
- [09.12.2014] Baksaas trekker seg fra Vimpelcom-styre
- [25.11.2014] Eva Joly: – Økokrim må etterforske Telenor
- [19.11.2014] – Telenor bør vurdere salg av VimpelCom
- [18.11.2014] Baksaas: Jeg skjønner at spørsmål stilles
- [18.11.2014] – Telenor-topper godkjente utbetalinger
- [17.11.2014] Vimpelcom kan ha tjent 1,7 mrd på bestikkelser