Sony slår tilbake

Forsøker å hindre spredning av stjålne filer.

Sony opplevde alle selskapets mareritt. En gruppe som kaller seg Guardians of Peace har stjålet store mengder interne data, men ødela også pc-ene til ansatte, angivelig ved å skrive over blant annet harddiskenes masterbootrecord.
Sony opplevde alle selskapets mareritt. En gruppe som kaller seg Guardians of Peace har stjålet store mengder interne data, men ødela også pc-ene til ansatte, angivelig ved å skrive over blant annet harddiskenes masterbootrecord. Bilde: Sony Rumours
11. des. 2014 - 12:12

Sony Pictures Entertainment holder fortsatt tett etter å ha blitt rammet av det som nå blir kalt tidenes verste datainnbrudd mot et selskap.

Hollywood-selskapet, en heleid datter av japanske Sony, ble mandag for drøyt to uker siden regelrett plyndret av en uidentifisert gruppe kalt «Guardians of Peace».

Les også: Sony Pictures hacket

Det ble raskt klart at angrepet var av det alvorlige slaget. Siden har amerikanske medier tegnet et langt mer graverende bilde.

Hackerne hevder å ha stjålet 100 terabyte med data.

Hittil er blant annet fem helt nye spillefilmer som ble stjålet i angrepet spredt ulovlig i fildelingsnettverk på internett. Fire av disse er ikke vist på kino ennå.

Se mer: Nye Sony-filmer ulovlig spredt

Lønningslister for filmstudioets 6.800 globalt ansatte, fødselsnumre (social security number) for 47.000 ansatte, frilansere og skuespillere, samt ikke utgitte script og interne avtaler er bare toppen av isfjellet.

Konfidensiell e-post mellom ledelsen og filmstjerner, helseopplysninger, hjemmeadresser og andre persondata har for lengst begynt å lekke ut.

Slår tilbake

Angivelig har Sony nå gått til angrep mot de som deler ut selskapets stjålne filer.

Sony skal ha tatt i bruk Amazon Web Services og datasentre i Tokyo og Singapore i et forsøk på å hindre nedlasting.

Det er flere kilder som oppgir dette til teknologinettstedet Recode, som skriver at det dreier seg om et «tjenestenektangrep».

Slik Recode beskriver Sonys påståtte mottiltak er det ikke et klassisk DDoS-angrep med datatrafikk sendt mot utvalgte mål på internett for å sabotere tilgjengeligheten.

Derimot beskrives en teknikk med falske data bevisst delt - seedet - som del av torrentfiler som blir brukt for å distribuere Sony-materiellet. Dette for å lure de som laster ned filene.

– Metoden ligner en teknikk Sony anvendte for mange år siden da fildeling var nytt, den gangen de samarbeidet med et antipiratselskap kalt MediaDefender, skriver Recode.

Målet den gangen var å frustrere de som laster ned ulovlig delt materiale ved å servere dem ubrukelige filer. Det er ikke kjent i hvilken grad dette har fungert som mottiltak denne gangen.

En ting ér klart. Dette er ikke det siste vi får høre om det svært ødeleggende datainnbruddet mot Sony.

Les også: – Sony visste om dårlig sikkerhet

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.