På CES-messen i Las Vegas handler det i stor grad om nye TV-modeller, og de aller fleste av disse skryter av sylskarp bildekvalitet takket være 4K-standarden.
Netflix er på sin side en av de få aktørene som tilbyr 4K-materiale per i dag, og deres applikasjon finnes på de aller fleste smarte TVer på markedet.
Det er derfor kanskje ikke så overraskende at Netflix og TV-produsentene tydeligvis ønsker et tettere samarbeid, og Netflix vil utover 2015 begynne med å gi sitt anbefalingsstempel for TV-sett som møter deres kriterier for den beste opplevelsen.
Det er ikke helt klart hvilke kriterier det er snakk om, men Netflix forteller at de vil velge ut smart TVer som byr på bedre ytelse, lettere menynavigering og har andre funksjoner som forbedrer opplevelsen med å se på Netflix. En TV med den offisielle Netflix-logoen skal gi kundene den beste Netflix-opplevelsen basert på kriterier som betyr mest for kundene, skrives det i pressemeldingen. Det å kunne skru på TVen øyeblikkelig, starte appen raskt og aktivere avspillingen så raskt som mulig skal være blant de viktigste fordelene til utvalgte TVer.
Programmet skal i utgangspunktet omfatte TVer fra Sony, LG, Sharp og Vizio, samt bokser fra Roku. Det er altså ganske oppsiktsvekkende at Samsung ikke omfattes av sertifiseringen, til tross for at selskapet er per i dag ledende i TV-markedet, men det er jo ikke umulig at flere produsenter kommer til etter hvert.
Sertifiseringen skal rulles ut utover våren, og skal i utgangspunktet være USA-sentrisk. Produsentene vil likevel inkludere de fleste av de relevante funksjonene i sine sett som selges globalt.
Programmet er uansett et tydelig tegn på at Netflix har fått betydelig makt innenfor flere teknologibransjer, strømmetjenesten har tidligere også utstilt lignende anbefalinger for foretrukne internett-tilbydere, og når Netflix gir en produsent dårlige anmerkninger, kan det genuint påvirke salget.
Les også:
- [16.10.2014] Netflix krakket på børsen
- [13.10.2014] Dyrere Netflix for høyest kvalitet
- [22.09.2014] Nå kan du se Netflix på Linux