- Økonomisk betyr ikke avtalen all verden, men det er jo en fjær i hatten for oss at verdens største programvareselskap sier de vil bruke vår teknologi for å lage mer sikker programvare, sier Lødemel til digi.no.
Markedssjefen i Norman ASA kan fortelle at Microsoft allerede har etablert Normans systemer i sine laboratorier - Microsoft bruker Norman Virus Control v5.6 med SandBox v.2 for å kontrollere og beskytte Microsoft-programmer mot ondsinnet programvare.
- Vår programvare brukes som en del av Microsofts QA/klargjøringsprosedyrer for være sikker på at alle kommende software-lanseringer (programmer og programmoduler) er helt ren for datavirus og -ormer før kommersiell distribusjon, forteller Lødemel til digi.no.
- Når gjelder avtalen fra?
- Det er allerede oppe og går. All ny programvare som kommer fra Microsoft vil heretter være testet og godkjent med Norman-verktøy før det slippes løs i markedet, sier Lødemel, og legger til at Microsoft har vært en av Normans nøkkelpartnere i betatestingen av Norman Sandbox v.2.
Les også:
- [24.01.2006] Norman nær dobler staben på to år
- [18.08.2005] Norman løste Zotob-problemet
- [25.02.2004] Norman med i Microsofts antivirus-allianse
- [21.01.2004] Integrert antivirus i bedriftens brannmur
- [17.06.2003] Norman venter Microsoft-avklaring over sommeren
- [17.06.2003] Uoppdagede datavirus fanges i et virtuelt nett
- [16.10.2002] Virusvern gir ro i sinnet
- [14.10.2002] Ny norsk virusfelle
- [17.09.2002] Ville ha stoppet Klez-viruset da det kom
- [25.10.2001] Norman søker patent på sandkasse mot ukjente virus
- [17.01.2001] Slik fikser du sikkerhetsfeilen i Media Player
- [10.03.1998] Sun sikrer sandkassen
Med SandBox kan man stoppe datavirus og -ormer før egne virussignaturfiler er distribuert. digi.no har flere ganger tidligere omtalt Normans SandBox-teknologi (se lenkeblokken over), en løsning som ikke er avhengig av spesielle virussignaturer. Teknologien stopper ondsinnet programvare og sørger for at virus og ormer legges i et eget, beskyttet område. I stedet for å være avhengig av nye virussignaturer,
oppdager Norman SandBox ondsinnet programvare basert på hvordan et program
oppfører seg.
Den siste ormen med stor utbredelse som ble stoppet av Normans SandBox v.2, var W32/Swen.A. Blant andre ondsinnede program som ble stoppet av SandBox-modulen, kan nevnes varianter av Yaha, Blaster, Randex og Opaserv.
Norman ASA skriver i en børsmelding mandag at selskapet vil fortsette med å utvikle Norman Virus Control til Microsoft-plattformer. Som en del av samarbeidet med Microsoft er Norman dessuten iferd med å bli såkalt "Microsoft Gold Partner" for uavhengige programvareleverandører.