TELENOR

Heidi får fri fra jobb med full lønn for å jobbe videre med ideen sin

Over 500 ideer ble sendt inn til Telenors inkubatorprogram. Heidi Berg karret seg videre.
Over 500 ideer ble sendt inn til Telenors inkubatorprogram. Heidi Berg karret seg videre. Bilde: Telenor
13. juni 2016 - 15:37

500 ideer kom inn til Telenor sitt Ignite-program. Nå er åtte finalister videre til finalen.

Vinnerne får tilbringe tre måneder i en inkubator i Oslo, Bangladesh eller Bangkok for å gjøre idéene sine til virkelighet.

Av de over 500 ideer som har strømmet inn fra telenoransatte over hele verden, har norske Heidi Berg, klart å karre seg videre.

Fristilles i tre måneder

Det vil si at hun fristilles fra jobben med lønn i tre måneder, og får mulighet til å utvikle appideen sin Tap Tutor til en pilot. Produktet har dermed mulighet til å nå millioner av brukere verden over, ifølge Telenor.

- Produktet mitt er en opplæringsapp som kan hjelpe Telenors mer enn 1 million salgs-agenter i kommunikasjon med kunder om mer komplekse produkter, sier Berg til digi.no.

Hun har jobbet for Telenor i India i litt over ett år. I India, Bagladesh og Pakistan er markedet enormt, men det er ikke alle som vet hvordan teknologi som for eksempel web fungerer.

Telenor driver blant annet med salg av forhåndsbetalt ringetid i det indiske markedet. Men når man skal prøve å forklare datatrafikk eller finansielle tjenester til kundene blir det fort vanskelig, sier Berg.

- Kontantkort blir solgt her blant annet fra kiosker. Der er ikke kompetansen om denne type produkter så høy, selv om flere nå har smarttelefoner. Denne appen hjelper de som selger denne type kontantkort med å forstå hva det er de selger. Appen kan også brukes i opplæring i andre typer bransjer, så det er et stort potensiale her, sier hun.

500 ble til 30

Fra 500 søknader ble 30 gründerlag bestående av 80 ansatte fra ti land plukket ut til å vise frem konseptene sine for interne eksperter og erfarne gründere i Bangkok i forrige uke. Der gikk altså Berg videre.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Atea
Dette er et banebrytende PC-konsept

Det var stor bredde i idéene som ble valgt ut til inkubatorene, fra betalingsløsninger og opplæringsapper, til identitetskontroll for netthandel, opplyser Telenor.

Fra september skal de åtte vinnerlagene utvikle idéene til testbare prototyper og sitte sammen med erfarne entreprenører hos Startuplab i Oslo, dtac Hangar i Bangkok og Grameenphone Accelerator i Dhaka.

Nå skal Berg i gang med å rekruttere utviklere.

- Siden konseptet retter seg mot disse markedene flytter jeg til Bangladesh, og kommer derfor også til å skaffe utviklere der. Jeg håper å utvikle noe som både Telenor og andre kommer til å ha stort utbytte av, konstaterer hun.

 

Telenors leder for produkt og innovasjon, Gunnar Sellæg, deltar her i juryen som sendte Heidi Berg videre. <i>Foto: Telenor</i>
Telenors leder for produkt og innovasjon, Gunnar Sellæg, deltar her i juryen som sendte Heidi Berg videre. Foto: Telenor

Risikofritt

Programmet er en unik og risikofrimulighet for gründerspirer til å teste egne ideer, og få drahjelp fra et milliardkonsern.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Schneider Electric lanserer Galaxy VXL UPS
Schneider Electric lanserer Galaxy VXL UPS

- Med Ignite-programmet oppfordrer vi våre ansatte til å hente frem sine idéer for digitale produkter og tjenester som engasjerer og som har globalt massemarkedspotensial. Jeg gratuler de åtte vinnerlagene, som har min fulle støtte på veien videre med å utvikle forretningsplaner og prototyper av tjenestene sine, sier konsernsjef, Sigve Brekke, i Telenor.

Telenor har over 200 millioner kunder, og de ferske gründerne har derfor et enormt potensiale til å nå et stort marked.

- Jeg tror denne typen konkurranser skaper initiativ i konsernet. Den gjør at mange prøver å tenke nytt. Den telenorenheten som kom videre med flest bidrag har hatt et lokal inkubatorprogram lengst, så det viser bare at denne type initiativ gjør noe med skaperevnen internt i selskapet, sier Berg.

Vinnere uansett

Det er Telenor-konsernets leder for produkt og innovasjon, Gunnar Sellæg, enig med henne i:

- Jeg tror denne type programmer er viktig av flere grunner. Det vil komme flere produkter ut av det, og det vil bidra til å gjennomføre den digitale transformasjonen vi jobber mot i konsernet. Vi er avhengige av å få med oss organisasjonen, og jeg tror denne typen initiativ engasjerer mange av de ansatte. Selv om man kanskje ikke vinner Ignite så får man mye ut av å jobbe med intraprenørskap, og man lærer mye underveis i prosessen som man tar med seg tilbake i jobben, sier han til digi.no

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.