I begynnelsen av 2015 varslet Cyanogen en stor kommersiell satsing basert på Android-avleggeren CyanogenMod. Den daværende toppsjefen i selskapet, Kirt McMaster, kunngjorde at selskapet ville «ta Android vekk fra Google». Ambisjonene var kjempestore.
I sommer kom det tegn på at ikke alt gikk etter planen, og denne uken ble det kjent at de nevnte planene nå har blitt lagt i skuffen. Dermed blir ikke Cyanogen OS – som den kommersielle utgaven av CyanogenMod heter – den neste, store mobilplattformen, slik drømmen var.
Bakgrunn: Cyanogen-sjef avviser påstander om OS-skroting
Moduler
I et blogginnlegg skriver Lior Tal, som nettopp har erstattet McMaster som CEO i selskapet, at Cyanogen nå introduserer det som har fått navnet Cyanogen Modular OS-programmet.
Denne tilnærmingen innebærer at kundene kan ta utgangspunkt i en standard Android-versjonen eller sin egen variant av operativsystemet, for så å skreddersy det ved å bruke ulike deler fra Cyanogen OS, som vil bli tilbudt som dynamiske moduler og MOD-er.
Det sistnevnte er tredjepartsutvidelser av operativsystemet, nesten som apper, men tettere integrert med den underliggende plattformen.
Les også: - Vi skal ta Android fra Google
Nettskytjeneste
Gjennom ordningen skal Cyanogen også gi kundene tilgang til et bredere økosystem, inkludert nettskybaserte kunstig intelligens-tjenester som skal kunne bidra til at mobilenhetene blir mer personlige og effektive å bruke.
Nevnte McMaster, som er medgründer i selskapet, er på ingen måte helt ute. Han overtar som selskapets styreformann. Også grunnleggeren av CyanogenMod-prosjektet, Steve Kondik, har fått nye oppgaver i selskapet. Han går fra stillingen som teknologidirektør (CTO) til en ny rolle som forskningsdirektør (CSO).
Leste du denne? Derfor har Google begynt å designe telefonene selv