HIDDN SECURITY

Den norske USB-pinne-løsningen er helt umulig å bryte seg inn i. Flere og flere land tar den nå i bruk

Hiddn Security, som tidligere het High Density Devices, har over de tre-fire siste årene investert rundt 150 millioner kroner i krypteringsteknologien sin.
Hiddn Security, som tidligere het High Density Devices, har over de tre-fire siste årene investert rundt 150 millioner kroner i krypteringsteknologien sin. Bilde: Martin Braathen Røise
31. aug. 2016 - 07:51

Norske Hidden security lanser i disse dager minnepinnen Cocrypt. Minnepinnen kommer med tofaktorautentisering, og skal ifølge selskapet være verdens sikreste.

Krypteringsteknologien møter de strengeste sikkerhetskravene i NATO-land som Norge og USA, og selskapet har statlige kunder som inkluderer land som Nederland, Italia og Tyskland.

Sikkert å ta med informasjon ut

– Denne lanseringen har vi store forhåpninger til. Vi anser Cocrypt som verdens sikreste transportform for sensitive data.

– Den vil være nyttig for alle selskaper som har medarbeidere som skal ta med seg sensitiv informasjon ut av arbeidsplassen, sier Erik Solhjell. 

Han er direktør for kvalitetssikring i selskapet, og kan fortelle at tofaktorautentiseringen gjør minnepinnen nærmest ugjennomtrengelig for utenforstående.

Fikk du meg deg denne? Dette er en norsk kryptomaskin

For å få tilgang på innholdet på minnepinnen må brukeren ha en kryptert nøkkel som befinner seg i en EMV-brikke og en pinkode. 

Brute-force sperre

Nøkkelen som befinner seg på EMV-brikken er på 512 bit og selvfølgelig også kryptert.

– Det gir kundene en ekstra sikkerhet. Å finne en nøkkel på 512 bit er nærmest en umulig oppgave. Det er også lagt inn en brute-force sperre som gjør at man ikke klarer mer enn ti nøkler i minuttet. Denne type angrep vil derfor ta ekstremt lang tid, sier Solhjell.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

Elektronikken som leser av nøkkelinformasjonen er også svært delikat. Om noen prøver å komme seg inn i den utenfra destrueres den automatisk. 

– Det er testet i USA, og amerikanerne har verifisert at denne løsningen holder utrolig godt. 

FIPS sertifisert

Tidligere i år skrev digi.no at selskapets krypteringsteknologi var blitt FIPS 140-2 Level 3-sertifisert (Federal Information Processing Standard) av amerikanske National Institute of Standards and Technology (NIST)

Kravene i FIPS 140-2 Level 3 innebærer blant annet at det ikke skal være mulig å få tilgang til kritiske sikkerhetsparametere, inkludert krypteringsnøkler, selv med fysisk tilgang til enheten.

Krypteringsenheten til Hiddn er støpt inn på en slik måte at den ikke kan åpnes uten at FPGA-baserte brikken ødelegges. Dessuten er det mange faktorer ved sikkerhetsløsningen som må være på plass samtidig for å få tilgang.

– Hvis noen prøver å tukle med nøkkelmodulen ødelegges den. Blir den varmet opp eller kjølt ned ødelegges den. Alle våre konkurrenter har krypteringsnøkkelen lagret på minnepinnen, det gjør at vi er helt alene om å ha denne løsningen, forteller administrerende direktør Gudmundur Einarsson hos Hiddn Security til digi.no

Har investert 150 millioner

Per i dag har selskapet rundt 40 prosent markedsandel på krypterte minnepinner i Norge. Systemarkitekturen har blitt nøye kontrollert av norske og nederlandske sikkerhetsmyndigheter.

Vi har skrevet mer om Hiddn. Les denne: Høythengende sertifisering åpner nye markeder for norske Hiddn

Hiddn Security, som tidligere het High Density Devices, har over de tre-fire siste årene investert rundt 150 millioner kroner i teknologien. Fortsatt går selskapet med underskudd, men dette ventes å snu i fjerde kvartal.

Administrerende direktør, Gudmundur Einarsson, og salgs- og markedsdirektør, Leif Sundsbø. Arkivfoto. <i>Foto: Harald Brombach</i>
Administrerende direktør, Gudmundur Einarsson, og salgs- og markedsdirektør, Leif Sundsbø. Arkivfoto. Foto: Harald Brombach

– Vi regner med å tredoble omsetningen til neste år. Det vil si at vi vil ha en liten lønnsomhet i 2017. Dette kvartalet har vi en omsetning på rundt fire millioner. Vi snakker om konservative estimater.

– Som selskap håper vi jo at vi blir det foretrukne valget av denne type løsninger, og da kan volumene komme veldig fort. At vi har kommet oss igjennom det trange godkjenningsnåløyet er svært positivt, og det er det nok ikke mange andre selskaper som orker.

– Den store svakheten mange av konkurrentene våre her er at krypteringsnøkkelen befinner seg i enheten de leverer. 

Ifølge Einarson ventes det børsnoterte selskapet å omsette for mellom 10 og 15 millioner kroner i år, delvis fordi mye vil åpnes med den nye sertifiseringen.

Alt er produsert og utviklet i Norge

Selskapet designer, utvikler og produserer den avansert krypteringsteknologien her hjemme i Norge.

Det er viktig for å nå ut i de utenlandske markedene. 

Underleverandørene Axxe i Halden og Hapro på Hadeland produserer de elektroniske løsningene.

– Det at to land innenfor NATO har godkjent produktet gjør at det blir lettere å komme seg igjennom nåløyet i andre land. Vår strategi er å få dette godkjent i de respektive landenes sikkerhetsorganene slik at blir lettere for nye kunder å stole på at produktet holder det det lover, sier Einarsson.

– Er det en spesiell grunn til at dere beholder all produksjon i Norge?

12 ansatte skal bli til 20

– Noen av kundene krever det - produksjonen må være i et NATO-land. Vi ser at flere land i Europa synes det er en gledelig overraskelse at produktet produserer i Norge og ikke Taiwan eller Kina. 

I dag teller Hiddn - som har hovedkontoret midt i Oslo - 12 ansatte. På nyåret skal åtte nye hoder finne veien inn i kontorene i femte etasje i Nedre Slottsgate.

–  Vi treffer markedet bra, og er veldig entusiastiske for fremtiden, sier den administrerende direktøren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Hvordan lage en stillingsannonse på Tekjobb?
Les mer
Hvordan lage en stillingsannonse på Tekjobb?
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra