Selv om mange allerede har kommet godt i gang med det nye året, kan det være interessant å ta et tilbakeblikk på det forrige. Som vanlig gjør vi dette enkelt, ved å oppsummere hvilke saker på digi.no som ble mest lest i fjor. Kanskje gikk du glipp av noen av disse sakene, eller kanskje du har lyst på et gjensyn.
Det er ingen tvil om at leserne på alle måter har bidratt til mye av trafikken på digi.no i fjor. En rekke av de mest leste sakene er i serien med artige eller skrekkelige historier om opplevelser knyttet IT-virksomhet.
Den aller mest leste saken var den tredje i nettopp denne serien med IT-historier. Den ble utgitt så sent som i slutten av november.
For ikke å fylle opp nesten hele listen med disse sakene, lar vi denne stå som eneste representant for denne serien i denne oppsummeringen.
Banebrytende
På andre plass kommer dermed en sak om banebrytende innovasjon, som blant annet handler om hvorfor Netflix overlevde mens Blockbuster ikke gjorde det.
Det fleste IT-brukere benytter til stadighet passord, men langt fra alle bruker passord som vil kunne hindre uvedkommende adgang. Det er selvfølgelig ingen av leserne til digi.no som benytter noen av passordene som er nevnt i saken på tredje plass, men leserne har nok funnet det morsomt å lese om slike passord likevel.
Saken på fjerde plass handler om ødeleggelse av viktig infrastruktur. I mange kretser regnes nok forsettlig kutting av en fiberkabel i bruk som helligbrøde.
Operativsystem
En ganske fersk sak fra desember kom inn på femte plass. Den handler om det nye, norske operativsystemet IncludeOS som inkluderes i selve applikasjonen.
Bredbåndshastigheter interesserer fortsatt svært mange, i alle fall dersom man kan få bedre hastighet. Saken på sjette plass handler om norsk teknologi som lover å kunne tilby nettopp dette.
Windows 10
Lanseringen og utrullingen av Windows 10 har preget nyhetsbildet i 2015. Den mest leste Windows 10-saken handlet om systemkravene til Windows 10 og om tidligere Windows-funksjonalitet som Microsoft nå har faset ut.
Det går trolig mot tøffere tider i arbeidsmarkedet, og da er mange interessert i å lese om bedrifter som går mot strømmen og utvider i stedet for å kutte. Norske Intility var blant disse.
Lokal utvikling
Mot strømmen har også Skandiabanken gått. Banken utvikler nå alle egne tjenester og produkter lokalt. Det ville mange lese om i desember.
Mange er opptatt av krigshistorie, og det er nok en del av årsaken til at saken om Ateas datasenter på havna i Trondheim ble så godt lest. Datasenteret er nemlig plasser inne i en massiv ubåtbunker fra andre verdenskrig.