Iphonen i sentrum av en langvarig krangel mellom Apple og FBI, har vist seg å ikke inneholde noe av nytte for San Bernardino-etterforskningen. Det skal en kilde internt i politiet ha fortalt amerikanske CBS News.
Kilden understreker at de enda analyserer innholdet på telefonen, men at de så langt ikke har funnet noe som kan støtte etterforskningen.
Telefonen tilhører Syed Farook, som sammen med sin kone skjøt og drepte 14 mennesker i San Bernardino i USA i desember i fjor.
Iphonen, en 5C, var Farooks jobbtelefon - en av tre telefoner i hans eierskap. Etter angrepene ble Apple beordret av FBI til å omgå sperrene på telefonen.
Les også: FBI kan bli tvunget til å avsløre mulig iPhone-hack
4 siffer, 10 forsøk
Den var sperret med en 4-sifret tastelås og satt opp til å slette alle data på telefonen etter ti mislykkede forsøk på å åpne den.
Apple nektet å bistå politiet, og saken havnet i retten. Rettsaken ble imidlertid avlyst da FBI klarte å åpne telefonen selv, ved hjelp av det som trolig var en tredjepart.
Det har vært flere teorier om hvem som bisto politiet. Først havnet et israelsk sikkerhetsselskap i søkelyset, men etterhvert ble det påpekt at det trolig var såkalte black hat-hackere som til slutt knakk koden.
FBI-sjefen gikk senere selv ut og avslørte at den ble låst opp med et verktøy kjøpt av en tredjepart. Verktøyet skal imidlertid kun fungere på et fåtall av Iphones modeller, og kun med visse versjoner av operativsystemet iOS.
Les også: Apple tjener lite på personvernkampen