AVTALER & KONTRAKTER

Itslearning kjøper sin største konkurrent i Norge

Blir størst i Europa på læring.

 Slik ser brukergrensesnitt i Itslearning. Webløsningen lar blant annet lærere legge ut pensum, læreplaner, timeplaner og karakterer som elevene eller studentene kan se.
Slik ser brukergrensesnitt i Itslearning. Webløsningen lar blant annet lærere legge ut pensum, læreplaner, timeplaner og karakterer som elevene eller studentene kan se. Bilde: Skjermdump, Itslearning
9. nov. 2015 - 12:42

Forrige uke ble den norskutviklede læringsplattformen Fronter kjøpt opp av Itslearning. Med det blir sistnevnte Europas største på sitt område, ifølge en melding sendt ut til brukerne av programvaren.

«De to selskapene vil forenes under merkevaren itslearning og sammen skal vi videreutvikle verdens beste læringsplattform. Det nye selskapet vil bli den største læringsplattformaktøren i Europa, og har ambisjoner om å styrke sine fagmiljøer betydelig».

Itslearning startet opp i Bergen i 1999 som følge av en hovedoppgave. I dag benyttes webløsningen blant annet til å levere lekser, sette opp timeplaner og vise karakterer.

Før oppkjøpet var britisk-eide Fronter selskapets desidert største konkurrent på det norske markedet, og de har flere ganger vært alene i anbudsrunder.

Blant annet ble NTNU klaget inn av Itslearning da de valgte Fronter som ny læringsplattform, til tross for at Itslearning scoret marginalt høyere enn konkurrenten i vurderingen. Saken endte med en dom mot universitetet, og ble løst med et forlik.

«Skal videreutvikles»

Internasjonalt hadde Fronter 8 millioner brukere i 2013, mens Itslearning  skryter av at mer enn «4 millioner lærere, studenter og foreldre» benytter seg av programvaren.

«Fremover vil Fronter inngå som en viktig del av itslearnings plattformportefølje, og skal videreutvikles for å sikre høyest mulig kundetilfredshet. Kundene og brukerne kommer ikke til å merke noen umiddelbar effekt av oppkjøpet», heter det videre i meldingen.

Men mens Itslearning AS viser et resultat før skatt på 12,5 millioner kroner i pluss i fjor, gikk Fronter med et dundrende underskudd på 36 millioner kroner.

Det har ikke lykkes Digi.no å få kontakt med verken Arne Bergby, administrerende direktør i Itslearning, eller Nils Olav Sundsteigen, daglig leder i Fronter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.