BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kan få bærbare til å holde i dagesvis

Apple med brenselcelle-patent.

Bilde: Thomas Marynowski
4. sep. 2015 - 13:55

Elektronikk som bruker brenselceller har vært en drøm lenge. Enheter som varer mye lenger enn i dag, i flere dager eller uker, er fristende for mange, logisk nok. Det har imidlertid vært utfordrende å utvikle løsninger som har vært bærbare og kostnadseffektive nok.

Det kan hende at bærbare maskiner som holder det gående en uke om gangen eller mer faktisk kan være innenfor rekkevidde, i alle fall fra Apple.

Selskapet holder nemlig på å patentere en løsning som baker inn brenselceller i en laptop, uten at det legger til nevneverdig med vekt.

Les også: Sony viste fullverdig brenselcelle til mobil

I motsetning til vanlige batterier som lades opp med strøm, må brenselceller rett og slett fylles opp på nytt med brenselet når de går tomme. I patentsøknaden refererer Apple til brenselpakker som for eksempel kan settes inn for å fylle opp.

Foreløpig teoretisk

Brenselceller bruker vanligvis hydrogen, men Apple diskuterer også flere potensielle typer brensel.

Det spekuleres i at man kunne brukt en kombinert løsning, med både tradisjonelle batterier og brenselceller, der brenselcellene kunne blitt aktivert under mer krevende trådløs aktivitet.

Les også: Samsung vil doble batterilevetiden

For bare få uker siden viste britiske forskere frem en modifisert iPhone 6, der de har klart å skvise inn en brenselcelle uten at det gikk utover størrelsen eller formen på mobilen. Det betegnes som et gjennombrudd, og det ryktes også at disse forskerne faktisk jobber tett med Apple.

Som alle andre patentsøknader er det ingen garantier for at løsningen blir lansert kommersielt – men vi håper naturligvis det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Tekjobb-Indeksen 2024!
Les mer
Tekjobb-Indeksen 2024!
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra