BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover tusen ganger raskere minnebrikker

HP og SanDisk med samarbeid.

Dagens DRAM-brikker kan bli erstattet med mer moderne og raskere minneteknologier i løpet av noen år. Både Intel/Micron og HP/SanDisk jobber nå med dette.
Dagens DRAM-brikker kan bli erstattet med mer moderne og raskere minneteknologier i løpet av noen år. Både Intel/Micron og HP/SanDisk jobber nå med dette. Bilde: Samsung
13. okt. 2015 - 10:08

Hewlett-Packard og SanDisk er to teknologi-giganter som nå slår seg sammen for å utvikle en ny type minnebrikker, som etter sigende skal bli opptil tusen ganger raskere enn dagens flashminne.

Planen er også at disse brikkene skal kunne erstatte systemminnebrikker (DRAM), der de skal by på bedre ytelse til lavere pris.

Les også: Intel og Micron lover minnerevolusjon

Ikke helt ulikt den såkalte 3D Xpoint-teknologien, som ble kunngjort av Intel og Micron tidligere i sommer, er planen altså å kombinere det beste av systemminne og flash-lagring, og utvikle en slags mellomting. En av fordelene med dette ville være å øke ytelsen i og med at data ikke trenger å flyttes mellom «kortvarig» og «langvarig» lagring, slik det er i dag. Flyten av data vil foreligge nærmere prosessoren, noe som igjen innebærer dramatiske forbedringer i ytelsen.

Videreutvikler sammen

Begge disse selskapene har forsket på sine egne minneteknologier (nærmere bestemt HPs memristorer og SanDisks såkalte ReRAM), og partnerskapet innebærer at konseptene blir nå tettere vevd sammen. Det er i hovedsak snakk om at HP står for forskning og utvikling, mens SanDisk vil få ansvaret for å produsere brikkene.

Pressemeldingen forteller at stadig økende datastrømmer som genereres av sosiale medier, sikkerhet, mobilitet, analysetjenester, nettskytjenester og tingenes internett, krever nye minneteknologier.

Samtidig skal det nye minnet bidra til det mer helhetlige konseptet til HP som kalles for The Machine. Målet med det er å utvikle en helt ny type datamaskinarkitektur som vil by på et kvantesprang innen ytelse og effektivitet.

Les også: Morgendagens datamaskiner kan få optisk systemminne

De to skal også samarbeide med å utvikle systemer som benytter seg av teknologien.

Det kan drøye litt før vi ser resultatene, teknologien kan nå markedet rundt 2018 eller 2020, men ingen spesifikk timeplan foreligger enda.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
4 fordeler med å bruke Tekjobb til rekruttering
Les mer
4 fordeler med å bruke Tekjobb til rekruttering
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra