TELEKOM

Nå kan du pante den gamle mobilen

Skal lokke flere til å kjøpe 4G-telefon.

Den nye panteordningen skal fange opp eldre telefonmodeller for å lokke folk til å bruke 4G-nettet.
Den nye panteordningen skal fange opp eldre telefonmodeller for å lokke folk til å bruke 4G-nettet. Bilde: Colourbox
2. mars 2015 - 09:43

Netcom innfører en panteordning for mobiltelefoner og nettbrett.

Ordningen fungerer ved at du leverer inn den det gamle apparatet i en av selskapets butikker og får pantebeløpet i form av en tilgodelapp.

Størrelsen på panten er det helt opp til betjeningen i butikken å avgjøre, ut fra hva de vurderer som rett markedsverdi på den gamle telefonen eller det utgåtte nedbrettet.

Og pantebeløpet gis i form av en tilgodelapp som er gyldig i ett år i de samme butikkene.

– Dermed kan brukte telefoner komme til nytte for andre, og den som panter telefonen sin kan få en ny til redusert pris, skriver Netcom i en pressemelding.

Flere på 4G

Markedssjef Kars Fredrik Lund legger ikke skjul på at motivet er å få flere over på 4G-nettet, som Netcom har brukt en del ressurser på å bygge ut.

– Vi er i gang med en enorm 4G-utbygging over hele landet, og vil gjerne at så mange som mulig skal kunne ta denne teknologien i bruk. Men for å kunne nyte de høye surfehastighetene til fulle, trenger man en telefon som støtter teknologien. Nå kan kunden levere inn sin gamle mobil og dermed få rabatt på den nye. Det håper vi det er med på å senke terskelen for å kjøpe seg en ny 4G-telefon, sier Lund.

Beløpet på tilgodelappen kan fort bli redusert.

– Telefoner tas i mot uansett stand, men prisen reduseres avhengig av hvilke skader eller mangler telefonen har, sier Lund.

Les også: Dette er Galaxy S6

Selges ut av landet

Mobilpanten er tilgjengelig for alle, uavhengig av hvilken operatør man bruker i dag. Aldersgrense for å benytte ordningen er 18 år.

De brukte apparatene selges videre til en tredjeparts virksomhet som er spesialister på returhåndtering av mobiltelefoner. Telefonene tømmes for innhold og selges videre i andre land hvis de er i brukbar stand. Ellers blir de destruert.

Ifølge selskapet selv er dette den eneste operatøren som har tillatelse av Politiet til å drive innsamling og videresalg av mobiltelefoner og nettbrett.

Les også: HTC lanserte toppmodell og VR-briller

Miljøagentene

10 kroner fra hver pantede telefon går til  barnas miljøvernorganisasjon "Miljøagentene". Dette er en frivillig medlemsorganisasjon for barn og som mål å skape et varig engasjement for natur og miljøvern hos barn på deres premisser.

Konkurrenten Telenor innførte sin versjon av ordningen i 2009 i form av gratis sms og treplanting i Asia som et miljøtiltak.

Senere er det blitt en indirekte panteordning gjennom insamling i regi av idrettslag.

En uavhengig ordning fra 2012 er avviklet.

Les også:

– Vi vil utvide menneskers sanser og intellekt

Patentsmell for Apple 

Ikke berørt av SIM-korthack 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.