Først etter sommeren kommer Ice til å være klar med ordinær mobiltjeneste for privatmarkedet.
Den skal på plass ved å tilpasse Network Norways infrastruktur til å takle private abonnement i tillegg til bedriftskundene.
Det kom frem på en pressekonferanse hos Ice torsdag ettermiddag.
Her snakket for første gang ledelsen åpent om hvilke ressurser det lille telekomselskapet har til rådighet, etter at det tidligere på dagen ble klart at Konkurransetilsynet godtar fusjonen mellom Telia Sonera og Tele 2.
90.000 sim-kort
Kortversjonen er at disse to selskapene måtte overdra ressurser til Ice for å få lov til å fusjonere.
Ice får kjøpe store deler av de 2.000 basestasjonene som Tele 2 møysommelig har bygget opp. Ikke alt overtas på engang, men selskapet kan kjøpe mer etter hvert som behovet melder seg.
Og Ice overtar Network Norway med 10.000 bedriftskunder med til sammen 90.000 sim-kort.
– Det gjør oss til den største aktøren på bedriftsmarkedet, sier administrerende direktør Eivind Helgaker for å beskrive hvor god starthjelp selskapet nå får.
Vanskelig moms
Men Ice trenger privatkunder, og derfor skal Network Norway også bli en leverandør for denne gruppen.
– Det tar tid å legge om driften, blant med et billing-system som håndterer merverdiavgift korrekt. Derfor satser vi på å være klar over sommeren, sier Helgaker til digi.no.
Om dette kommer på markedet under merkenavnet Network Norway eller Ice - eller noe annet - ser ikke ut til å være avklart.
I hvert fall vil ikke eieren røpe det, ennå.
Roamer i seks år
Avtalen med Telia Sonera trer i kraft 1. mars og gir tilgang til ekstra ressurser på taleforbindelse.
Ice har en nasjonal roamingavtale med Telia Sonera over seks år. Det gir 2G- og 3G-dekning, som Ice trenger i en overgangsperiode.
– Så i en periode vil våre kunder benytte seg av Netcoms nett. deretter flyttes de over i vårt eget etter hvert som vi får det på plass, sier Helgaker.
Radioplanlegging
I eget nett bygger Ice kun LTE-teknologi, og dette vil være klart først om et års tid.
Alcatel Lucent har kontrakt på den jobben, og arbeidet har startet.
– Vi har hatt god tid med å radioplanlegge med egne og Tele 2s basestasjoner. Den er ferdig, men det vil nok alltid være huller, og da kan vi benytte oss av roamingavtalen med Telia der det er behov, forklarer Ice-sjefen.
Han vil ikke ut med hvor mye penger som utveksles mellom partene.
– Er du kneblet av amerikanske eiere?
– Nei.
Ruter-rabatt
I utgangspunktet har Ice kun kunder på mobilt bredbånd på 450 MHz. Disse må bytte rutere, siden Ice dropper 4G-teknologien CDMA og går over til LTE.
Helgaker røper ikke hvilke priser det innebærer, men han antyder et behov for at kunden må slippe billig unna for å være villig til å bli værende.
Hyrer flere
Ice overtar mobiloperatøren Network Norway med 20 ansatte og passerer dermed 80 hoder i lokalene på Brynseng i Oslo.
– Hva slags utfordringer er det å få tak i de rette fagfolkene?
– Vi begynner å bli godt rustet etter en lang prosess med å skaffe de rette. Og vi rekrutterer nye hver uke. På teknologisiden har vi ennå behov for folk på radio og IT, svarer Helgaker.