SIKKERHET

Pentagon-lekkasjen: Russland blir bedre til å manipulere sosiale medier

Russiske myndigheter er blitt langt flinkere til å manipulere sosiale medier enn man har trodd, viser lekkede dokumenter fra amerikansk etterretning. 

Russland er bedre til å manipulere sosiale medier og bruke falske kontoer enn tidligere antatt, ifølge lekkede dokumenter fra amerikansk etterretning.
Russland er bedre til å manipulere sosiale medier og bruke falske kontoer enn tidligere antatt, ifølge lekkede dokumenter fra amerikansk etterretning. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
17. apr. 2023 - 07:24

Ifølge ett dokument skryter russiske spredere av desinformasjon av at deres falske kontoer kun oppdages 1 prosent av tiden, skriver Washington Post.

Dermed spres løgner om Ukraina-krigen og bivirkninger av vaksiner med hundretusener av falske kontoer.

Desinformasjonsforskeren Thomas Rid ved Johns Hopkins University sier påstanden om at de kun oppdages 1 prosent av tiden, trolig er en overdrivelse, men samtidig er det klart at Russland blir bedre.

Også amerikanske forsvarsledere fikk presentert analysen, som er blant dokumentene som skal være med i den såkalte Pentagon-lekkasjen. Dette skal være lekkede dokumenter fra USAs etterretnings- og sikkerhetsmyndigheter, som ble delt på en kanal på det sosiale mediet Discord.

Tiktok hevder at selskapet stanser 95 prosent av falsk informasjon og konspirasjonsteorier før det blir publisert på plattformen.
Les også

Elleville konspirasjoner og monsterhistorier går sin seiersgang på Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.