Konkursboet etter Sense ble lagt ut for salg før påske, og den delen som omfatter markeds- og prosedyredokumenter, Sense-navnet, SIM-kort og ITU-koden, er av bostyret solgt for fire millioner kroner under forutsetning at kjøper beholder landkoden fra ITU. Ut over dette er det verdier i boet, som bostyret Jo Rodin anslår til tre-fire millioner kroner.
Rodin oppsummerte på dagens skiftesamling at det er verdier i boet tilsvarende syv-åtte millioner kroner, mens han antok at det ville komme inn krav til boet på mellom 60 og 80 millioner kroner. Ut over verdien av forretningskonseptet på fire millioner kroner, regner Rodin med at leieavtalen knyttet til Senses svitsjerom kan innbringe to millioner kroner. I tillegg finnes et utestående krav hos Telia og noe penger på en konto i Senses Monaco-selskap.
Førsteprioritetskravene i boet er på mellom syv og åtte millioner kroner, noe som betyr at andre krav fra blant annet leverandørene neppe vil kunne innfris. Blant de største kreditorene finner en Hewlett-Packard og Linjebygg.
Svitsjen fra Nortel er det Nortel selv som har pant i, men allerede har det vært interesse fra et par selskap som ønsker å overta både svitsjen og svitsjeromet. Foreløpig er det ikke avklart om et salg knyttet til leieavtalen vil finne sted.
I den midlertidige innberetningen foreligger det så langt ikke krav som vil kunne påvirke dette, og det er heller ikke sjekket hva garantien fra italienske Spals datterselskap i Luxembourg kan bety for boets verdier. Dette skal ifølge Rodin være sjekket i løpet av neste uke.
I løpet av den nærmeste tiden vil Rodin også sjekke om det er grunnlag for å hevde at noen har misligholdt sine stillinger.
Administrerende direktør i trondheimsselskapet Taubåtkompaniet, Ole Bjørnevik, avkrefter overfor digi.no onsdagens opplysninger i Finansavisen om at Taubåtkompaniet skulle være med i den gruppen som har fått tilslaget på Sense-boet.
Han sier at mulighetene har vært diskutert, men at det ennå ikke er besluttet noe.
Taubåtkompaniet eide 5,1 prosent i Sense.
Sense har kostet investorene nærmere 200 millioner kroner hvorav vel 70 millioner er bank- og leverandørgjeld i selskapet. Resten er i hovedsak konvertible obligasjoner, mens oppbyggingen av Sense har kostet 44,5 millioner kroner i egenkapital og kostnader knyttet til emisjoner.