KARRIERE

Søket ga ham en mystisk oppgave. Det endte med jobb hos Google

Ansatte IT-student.

Følg den hvite kaninen! Med Googles alternative rekrutteringsmetode kan utviklere vise både seg selv og Google at de kan være kvalifiserte for en stilling i selskapet, allerede før partene tar direkte kontakt med hverandre.
Følg den hvite kaninen! Med Googles alternative rekrutteringsmetode kan utviklere vise både seg selv og Google at de kan være kvalifiserte for en stilling i selskapet, allerede før partene tar direkte kontakt med hverandre. Bilde: Google via Pete Hanshaw
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 2015 - 15:13

Mange som ikke aktivt søker etter jobb, kan være villige til å vurdere et potensielt jobbtilbud dersom muligheten gir seg. Dette kan synes å være utgangspunktet for en rekrutteringsmetode Google har begynt å benytte seg av.

Den går etter alt å dømme ut på å se om brukere av selskapets søketjeneste søker etter temaer og begreper som tyder på at vedkommende har dyp interesse for programmering.

Les også: Arbeidssøkere regner med at den nye sjefen snoker digitalt 

Ansatte student

I går omtalte Recode informatikeren Max Rosett, en tidligere masterstudent som for nettopp har blitt ansatt av Google, uten egentlig å ha søkt på jobb der. Han anså seg rett og slett ikke som kompetent nok riktig ennå.

I et privat blogginnlegg forteller Rosett om hvordan han likevel endte opp med å bli ansatt av Google. Det hele startet med at han forsøkte å finne løsningen på en programmeringsproblem gjennom å søke etter «python lambda function list comprehension» i Google.

Da ble plutselig resultatsiden endret. Øverst på siden dukket det opp en tekst, sammen med tre alternative knapper. I teksten stod det «You’re speaking our language. Up for a challenge?».

Leste du denne? 20 selskaper norske IT-studenter helst vil jobbe for 

Seks oppgaver

Rosett valgte å takke ja til tilbudet og ble da ledet til en side med adressen http://www.google.com/foobar/. Alle kan besøke denne siden, men kun de som har blitt invitert kommer virkelig inn.

Uten en invitasjon ender man bare opp med dette hos Google foobar.
Uten en invitasjon ender man bare opp med dette hos Google foobar. Bilde: digi.no

Rosett fikk derimot se et terminalvindu slik man finner i blant annet Linux, hvor han fikk en programmeringsoppgave som han kunne løse med enten Python eller Java innen 48 timer. Dette ble etterfulgt av ytterligere fem oppgaver, som Rosett løste i løpet av to uker.

Da dette var gjort, ble han spurt om han ville oppgi sin kontaktinformasjon, og noen dager senere ble han kontaktet av en Google-ansatt og invitert til å delta i den etter hvert ganske kjente rekrutteringsprosessen til Google.

Andelen øker: Flere kvinner blir utviklere 

Ukjent for mange

Ifølge Recode er ikke dette den aller første gangen Google har gjort dette. En tilsvarende invitasjon ble omtalt i et innlegg i Hacker News for en del måneder siden. I november i fjor ble det samme omtalt av Business Insider, og før sommeren ble det omtalt av nok en blogger. Det nye nå er at det faktisk er bekreftet at noen har blitt ansatt på denne måten.

Nå er det ikke slik at hvem som helst kan skrive «python lambda function list comprehension» i søkefeltet til Google og dermed bli invitert til å løse utfordringer med en eventuell jobb som premie. Trolig må man ha gjort unna en hel del relevante søk over tid før man kan drømme om dette.

Rosett omtaler foobar-siden som en strålende rekrutteringsmetode fordi Google greide å fange ham opp før han hadde søkt noe annet sted, uten å virke påtrengende.

Microsoft Norge: Nå skal han ansette 25 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
Jobbsøknad: Slik skiller du deg ut i den store bunken
Les mer
Jobbsøknad: Slik skiller du deg ut i den store bunken
Tekjobb
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra